На Ужгородщині почали вирощувати шиітаке. Чим корисний цей вид грибів?

На Ужгородщині почали вирощувати шиітаке. Чим корисний цей вид грибів?
В селі Концово Ужгородського району офіційно відкрилася грибоферма Nature Green (NG), де вирощують гриби шиітаке.

 

«NG нарешті відкриває свої двері для бізнесу після двох років планування, будівництва, розвитку та забезпечення стабільної якості врожаю» — йдеться у повідомленні. Гриби планують реалізовувати як на місцевому, так і на міжнародному ринках.

Окрім шиітаке, на фермі планують вирощувати також гриби пом пом (лев’яча грива), шімеджі, ерінги та інші екзотичні гриби. Ферма має виробляти понад 200 тонн високоякісного шиітаке щомісяця, і створювати робочі місця, — додав керівник відділу продажів компанії NG Пітер Сазерленд.

Довідково:

Шиітаке - Добре вивчений цілющий гриб, в Азії його називають «Імператорським грибом» за свої видатні лікувальні властивості. В шиітаке присутній дуже рідкісний полісахарид – лентинан, який збільшує вироблення ферменту перфорина, знищує атипові клітини. Препарати застосовують для профілактики розвитку онкологічних захворювань, гриб ефективно справляється з наслідками хіміотерапії та радіаційного опромінення. Продукт є активним імуномодулятором, що вистроює в організмі противірусний бар’єр, він пригнічує ріст патогенної мікрофлори, захищає від запальних процесів, відновлює склад крові, загоює виразки і ерозії в кишечнику і шлунковому тракті. Шиітаке очищає організм від холестерину, стабілізує процеси обміну, покращує між тканинний харчування, знижує рівень глюкози. Остання властивість робить його корисним продуктом харчування для діабетиків.

 

Джерело: agrotimes.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів