Закарпатські лісівники пропонують мед, рибу, чаї, а хочуть – законодавчих змін

Закарпатські лісівники пропонують мед, рибу, чаї, а хочуть – законодавчих змін
"Є чимало питань лісової галузі, які треба вирішувати на законодавчому рівні", – розповів начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга під час сходження лісівників на гору Петрос, приуроченого до професійного свята – Дня працівників лісу.

 

Потрібно врегульовувати, за словами Валерія Івановича, і бюджетне фінансування, і будівництво мережі доріг, і застосування новітніх зберігаючих технологій. А також вдосконалити механізми реалізації деревини, проведення аукціонів. Проблемою для лісгоспів залишається значне податкове навантаження. Є питання і щодо охорони лісів.

Головний лісівник Закарпаття зазначив також, що в області вже почали ефективний, хоч і непростий перехід до відмови від суцільних рубок. Крім того, постійно зростає виробництво додаткової продукції. Зокрема, розширюють пасіки і реалізовують мед, у багатьох господарствах є форелеві рибники і вже є можливість постачати рибу, займаються також вівчарством. У національному природному парку "Зачарований край" висіяли лікарські трави. Цьому сприяли  Українське товариство охорони птахів у партнерстві та за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина). Травяні збори вже пакують і сподіваються, що вони стануть серйозним конкурентом на ринку українських екочаїв.

Нагадаємо, торік напередодні професійного свята закарпатські лісівники поставили за мету побувати на всіх шести українських найвищих гірських вершинах і вже подолали  Говерлу,  Піп Іван Чорногірський, а днями і найскладнішу – Петрос.

Валерій Мурга наголошує, що такі походи – добра нагода для згуртування колективу, можливість побачити на місцях роботу лісгоспів, поспілкуватися, обмінятися досвідом. День працівників лісу відзначається завтра, 15 вересня.

uzhgorod.net.ua

 

14 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів