На Закарпатті податок на доходи фізичних осіб сприяє розвитку місцевих бюджетів

На Закарпатті податок на доходи фізичних осіб сприяє розвитку місцевих бюджетів
У січні-серпні 2019 року суб’єкти господарювання Закарпатської області сплатили 2 млрд 477,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 435,7 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року. З усієї суми надходжень до державного бюджету платники спрямували 694,3 млн грн цього платежу. Місцеві скарбниці поповнились на 2 млрд 083 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

 

Варто мати на увазі, що платниками цього податку є як фізичні особи-резиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні, і іноземні доходи, так і фізособи-нерезиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні, а також податкові агенти.

Цей  платіж є одним із бюджетоформуючих дохідної частини місцевих скарбниць в Закарпатті. При цьому, основну частину в надходженнях цього платежу займає оподаткування заробітної плати та інших доходів громадян. Тому протидія тіньовим процесам на ринку праці – одне із пріоритетних завдань ДПС в області. Серед вжитих заходів – роз’яснювальна та контрольно-перевірочна робота, застосована до суб'єктів господарювання, де існують ризики виплати нелегальної зарплати та мінімізації сплати податкових платежів.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів