В Ужгороді підбили підсумки конкурсу «Кращий заклад дошкільної освіти області»

В Ужгороді підбили підсумки конкурсу «Кращий заклад дошкільної освіти області»
В Ужгороді провели «відкриту управлінську студію» та підбили підсумки конкурсу «Кращий заклад дошкільної освіти області» у 2019 році.

 

Серед основних пріоритетів Міністерства освіти і науки України на найближчі роки – і впровадження змін в дошкільній освіти, у тому числі і її трансформація до потреб школи.

В області ж на питання розвитку дошкільної галузі освіти зосереджено увагу з 2009 року, коли за дорученням голови обласної державної адміністрації в області було запроваджено проведення конкурсу «Кращий заклад дошкільної освіти».

Конкурс проводиться кожні два роки, і, як зазначила Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, за цей період його учасниками стали 110 закладів дошкільної освіти. З часу його проведення минуло 10 років. За цей період шляхом будівництва, реконструкції відкрито 83 заклади дошкільної освіти, суттєво покращено матеріально-технічну базу садочків, відсоток охоплення дітей зріс із 42% до 86%.

Однак питання якісних послуг та створення відповідних для цього умов і зараз на порядку денному.

Про організацію роботи в закладах дошкільної освіти, про роль керівника, особливості освітнього процесу, його навчально-методичне забезпечення, у тому числі для дітей з особливими освітніми потребами, про створення умов безпечного середовища та ін. йшлося 17 вересня під час відкритої управлінської студії для керівників закладів дошкільної освіти. Цей діалог буде продовжено у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості і сьогодні, 18 вересня. 

У такий спосіб напередодні Всеукраїнського дня дошкілля департамент освіти і науки обласної державної адміністрації, що є організатором заходу, з одного боку, акцентує увагу, що дошкільна освіта є невід’ємним складником системи освіти, більше того, це обов’язкова первинна складова частина системи безперервної освіти в Україні, а з іншого, підбиває підсумки обласного конкурсу «Кращий заклад дошкільної освіти» у 2019 році.

Цьогоріч матеріали на ІІ (обласний) етап конкурсу подали 27 закладів дошкільної освіти: 12 закладів дошкільної освіти міської та 15 – сільської місцевості.

За підсумками конкурсу переможців у кожній із номінацій  нагороджено Почесною грамотою департаменту освіти і науки облдержадміністрації та грошовою премією у сумі: за І місце – 50 000 грн, за ІІ місце – 40 000 грн, за ІІІ  місце – 30 000 гривень. Крім того, грошовою премією у розмірі 10 000 грн відзначеного кожного учасника конкурсу.

Вручаючи нагороди, Ольга Травіна, заступник голови обласної державної адміністрації, адресувала присутнім дошкільникам слова вдячності від голови обласної державної адміністрації Ігоря Бондаренка за нелегкий, але такий важливий щоденний труд у вихованні нашого майбутнього. Вона побажала всім успіхів та невпинного руху вперед, наголосила, що діяльність облдержадміністрації та департаменту освіти і науки облдержадміністрації направлена на вирішення всіх злободенних питань і є максимально відкритою та прозорою. В області й надалі буде продовжено освітню реформу, у тому числі і в галузі дошкілля, а участь в обласному  конкурсі «Кращий заклад дошкільної освіти» є мотивацією для кожного  керівника і колективу, який він очолює, на шляху досягнення результату та успіху в роботі.

У 2019 році переможцями конкурсу стали у номінації «Міська місцевість»:

- заклад дошкільної освіти № 36 загального розвитку Ужгородської міської ради;

- Мукачівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» № 10 Мукачівської міської ради;

- Тересвянський дошкільний навчальний заклад «Веселка» Тересвянської селищної ради Тячівського району.

у номінації «Сільська місцевість»:

- Макарівський дошкільний навчальний заклад Макарівської сільської ради Мукачівського району;

- дошкільний навчальний заклад загального розвитку с. Жорнава Великоберезнянського району;

- Довжанський дошкільний навчальний заклад № 1 (ясла-садок) загального розвитку Довжанської сільської ради Іршавського району.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів