Ужгород долучається до Європейського тижня мобільності!

Ужгород долучається до Європейського тижня мобільності!
«Ходімо ходити!» – саме таке цьогорічне гасло Європейського тижня мобільності. Ідея заходів – створення містами та селами умов для безпечного пішохідного та велосипедного руху.

 

Цьогорічний Європейський тиждень мобільності звертає особливу увагу на безпечну ходьбу та їзду на велосипеді, а також на ті вигоди, які це може мати для здоров’я, довкілля та власного бюджету! Активні способи пересування, такі як ходьба та їзда на велосипеді, не створюють шкідливих викидів, і допомагають зберегти наші серця і тіла здоровими.

Ужгородська міська рада вже традиційно і цього року приєднається до цієї європейської ініціативи. Так, у п’ятницю, 20 вересня, о 9.15 на набережній Незалежності, біля загальноосвітньої школи №3 відбудеться "Урок з безпеки на дорогах для маленьких велосипедистів та пішоходів" від патрульної поліції Закарпатської області.

Щоб переконати ужгородців частіше відмовлятися від автомобіля та популяризувати громадський транспорт, планується проведення акції під назвою «День без автомобіля!». У неділю, 22 вересня, проїзд на маршрутах №18 "Епіцентр – УжНУ та №20 "мкрн. Доманинці – Речовий ринок", що обслуговуються комунальним транспортом, за наявності технічного паспорта на авто буде безкоштовнимЄвропейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення стану довкілля і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні види транспорту. Він відбувається щороку з 16-22 вересня. Європейський тиждень мобільності щороку присвячений іншій темі у руслі сталої мобільності.

Ця ініціатива просуває підходи сталої мобільності задля блага громадян, а також допомагає створити культуру яка в рівній мірі враховуватиме потреби пішоходів, велосипедистів та автомобілістів.

Прес-служба Ужгородської міськради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів