Наставник ужгородських "Карпат" Віктор Чернов: «Початок чемпіонату вважаю позитивним для нас»

Наставник ужгородських "Карпат" Віктор Чернов: «Початок чемпіонату вважаю позитивним для нас»
Ужгородські «Карпати» в чемпіонаті України в жіночій суперлізі вже зіграли два тури (4 матчі). Тож про старт у сезоні, кадровий стан команди та завдання, які стоять перед нашим гандбольним клубом довідувався у головного наставника ужгородської команди Віктора Чернова.

 

– Вікторе Івановичу, що скажете про чотири зіграних поєдинки у двох турах. Маємо три перемоги та поразку. Як бачимо другі матчі в кожному з турів даються нам непросто? 

– На старт сезону ми вийшли з цілком оновленою командою, практично весь основний склад «Карпат» залишив наш колектив, і нині в наших лавах залишилося три «гандболістки- старожили» – Яна Готра, яка стала лідером команди та воротар Єлизавета Воронько, всі решта – молодь. Тому нам ще не вистачає досвіду, концентрації на обидва матчі. Та й травми дошкуляють – до прикладу, у другому домашньому матчі з «Реалом» ми втратили одного з лідерів команди Мілану Шукаль, яка отримала струс мізків й вибула на три тижні, Каріна Колодюк зазнала травми носа, добре, що обійшлося забоєм, а не більш серйозною травмою. Причому, на мою думку, гандболістки суперника робили це навмисно. Тож ці чинники й вплинули на кінцевий результат у другому домашньому матчі з «Реалом». Тож зважаючи на ці складові результати нашої команди вважаю позитивними. 

– Цікаво, як пройшла підготовка до старту чемпіонату?

– Напередодні старту чемпіонату команда провела доволі якісний двотижневий тренувальний збір на базі готелю-ранчо «Золота гора», зіграла кілька спарингів й вийшла на старт сезону в доволі хорошій формі. 

– Як вдалося сформувати боєздатний колектив після суттєвого кадрового відтоку досвідчених гандболісток? 

– Новачки «Карпат»– це вихованці СДЮСШОР «Карпати», яких зуміли підготувати наші тренери-викладачі. Ще в минулому сезоні ми потроху випускали цих гравчинь на майданчик і практично вони тоді вже пройшли певну адаптацію до суперліги, тож нині бачимо, що молоді гандболістки зуміли доволі безболісно замінити своїх попередниць. Правда, наклало свій відбиток на командні дії певна зміна із звичних амплуа гандболісток на інші позиції. Ну, але це вимушені кроки, до яких довелося вдатися. 

– Чи дало результат, що нове покоління гандболісток, яке досить вдало влилося до складу «Карпат», їх участь у чемпіонаті вищої ліги України? 

– Безперечно. Якщо дівчата час від часу з’являлися в матчах суперліги, виходячи на заміни, то в вищій лізі вони були справжніми лідерами команди СДЮСШОР «Карпати». Звісно, це насамперед додало їм, окрім ігрового досвіду психологічної впевненості. 

– Які завдання стоять перед «Карпатами» на цей сезон? 

– Наш президент – максималіст, тож природно, що він ставить перед командоюнайвищі цілі – боротися за першу сходинку. Але як тренер, і зважаючи на стан команди, будемо боротися за потрапляння до призової трійки, а якщо вдасться, то спробуємо битися за срібні нагороди. 

– Кого вважаєте своїм головним конкурентом? 

– Традиційно це буде миколаївський «Реал», херсонська «Дніпрянка». В принципі всі команди будуть боротися з нами, тому легко не буде з жодним із шести суперників. 

– «Карпати» в цьому сезоні виступатимуть у єврокубках? 

– Ні, ми не заявилися на участь у єврокубках через суттєвий фінансовий внесок, тож сконцентруємося на чемпіонаті України. 

– Задля збільшення кількості матчів не розглядали варіант заявитися в чемпіонат Словаччини, як це зробили чоловічі вищелігові «Карпати»? 

– Ну, відверто, участь у чемпіонаті іншої країни потребує значних витрат, та й у жіночій суперлізі значно більша кількість матчів, ніж у вищій чоловічій лізі. А по-друге, кількісний склад гандболісток у нас не такий великий, щоб розпорошуватис на участь одразу ж у двох чемпіонатах.

P.S. Наступний матч «Карпати» зіграють на виїзді в Херсоні з місцевою «Дніпрянкою» – 3-4 жовтня. А от до цього трьох наших гандболісток Яну Готру, Мілану Шукаль та Єлизавету Воронько викликали до збірної України, яка в рамках відбору до чемпіонату Європи -2020 25 вересня українки зіграє на виїзді проти збірної Румунії, а 28 вересня в Києві прийматиме збірну Польщі. Правда, вже відомо, що через травми у розташування збірної не виїхали Яна Готра та Мілана Шукаль.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

18 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів