Закарпатські митники передали «Битву Геракла з амазонками» до київського музею

Закарпатські митники передали «Битву Геракла з амазонками» до київського музею
Сьогодні, 25 вересня 2019 року, Закарпатською митницею ДФС до Національного музею історії України передано виготовлену на території Західної Європи на рубежі 18-19 ст. декоративну тарілку «Битва Геракла з амазонками». Тарілка із мідного сплаву, техніка – штампування, склеювання, сріблення, діаметр основи – 22,6 см, діаметр декоративної частини – 19,2 см.

 

Варто зазначити, що виявлено не заявлену при усному опитуванні та не вказану у митній декларації декоративну тарілку на митному посту «Дяково» Закарпатської митниці ДФС в результаті проведення поглибленого митного огляду вантажного автомобіля «Mercedes-Benz» 28 червня 2015 року.

Фахівці Закарпатської митниці ДФС склали протокол про порушення митних правил на громадянку Російської Федерації, яка постійно проживає в Республіці Сербія.

Згідно з рішенням Ужгородською міськрайонного суду росіянку визнано винною у вчинені правопорушення, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Відтак, згідно з наказом Міністерства культури України від 28 травня 2019 року № 433 «Про передачу вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, для постійного зберігання в державну частину музейного, бібліотечного та архівного фондів» та відповідно до рішення Експертно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, Закарпатська митниця ДФС передала культурну цінність до столичного музею.

Закарпатська митниця ДФС

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів