Беріть на замітку: все, що потрібно знати про ультразвукову чистку обличчя

Беріть на замітку: все, що потрібно знати про ультразвукову чистку обличчя
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Що таке ультразвукова чистка обличчя?

Ультразвуковий пілінг — це косметологічна процедура потрійної дії для глибокого очищення шкіри, яка допомагає видалити забруднення з поверхні епідермісу, очистити пори і видалити омертвілі клітини, забезпечуючи омолодження зовнішнього шару шкіри.

Іншими словами, ультразвукова чистка — це тип поверхневого механічного пілінгу з мінімальним травмуванням. Верхній роговий шар відлущує спеціальний пристрій — скрабер. Насадка у вигляді лопатки створює ультразвукові хвилі і високочастотну вібрацію, які допомагають відокремити мертві клітини і очистити поверхню шкіри.

Ультразвукові коливання забезпечують глибоке проникнення активних інгредієнтів в шкіру, збагачуючи її поживними речовинами. Ультразвук подається дуже низької потужності, тому ризику для здорових клітин немає. Вібрація також діє як масаж, який стимулює вироблення колагену.

Ультразвуковий пілінг визнаний експертами як одна з найбільш щадних процедур по очищенню обличчя, яка може значно зменшити прищі, очистити закупорені пори, розгладити зморшки, поліпшити гемодинаміку і забезпечити глибоке зволоження і ефект ліфтингу, впливаючи тільки на зовнішній шар шкіри, не завдаючи їй шкоди. Процедура збільшує обмін речовин, забезпечуючи кисень і важливі поживні речовини для клітин шкіри.

Механізм дії

Ефект пілінгу забезпечується обробкою поверхні шкіри ультразвуковими хвилями з певними параметрами. Ці хвилі здатні проникати в дерму настільки глибоко, наскільки фахівець налаштовує посилення кровообігу та циркуляції лімфи.

Ультразвук нагріває епідерміс і жирову тканину, забезпечуючи м'яке очищення поверхні шкіри, забруднень, вугрів і пігментних плям, а також вирівнює тон шкіри. Вібрація працює як мікромасаж, надаючи найбільш сильний ліфтинговий ефект при використанні разом зі спеціальною антивіковою сироваткою.

Безперервні хвилі, викликані інтенсивної вібрацією, запускають процес кавітації у зв'язуючому середовищі (гель або мінеральна вода), сприяючи розриву молекулярних зв'язків в роговому шарі шкіри. Процес зачіпає тільки старі клітини епідермісу, відкриває пори, видаляє надлишки шкірного сала, що сприяє регенерації тканин і активуює клітинний метаболізм.

Чим хороша чистка обличчя ультразвуком?

По-перше, шкіра позбавляється від мертвих клітин, тому стає більш гладкою і здоровою на вигляд. По-друге, очищаються пори (але не думай, що звільнишся від чорних крапок або глибоких сальних пробок). По-третє, ультразвукові хвилі роблять легкий масаж, так що рельєф шкіри вирівнюється і покращується колір обличчя.

Кому варто спробувати ультразвукову чистку?

Всім, хто хоче швидко поліпшити колір обличчя за рахунок легкого очищення пор і відлущування мертвих клітин. Процедура досить швидка — чистка скрабером займає не більше 10 хвилин, а разом з підготовкою шкіри і нанесенням доглядаючої маски ти пробудеш у косметолога хвилин 40. Після чищення не залишається плям, слідів, лущення, як після активних пілінгів, так що можеш сміливо вирушати на захід або зустріч.

Показання до ультразвукового пілінгу:

  • жирна і схильна до акне шкіра;
  • плями постакне і шрами;
  • жирний блиск;
  • розширені пори;
  • тьмяний колір обличчя;
  • вікові зміни шкіри.

Кому не рекомендована чистка?

Ультразвукова чистка не рекомендована при акне в гострій фазі, пошкодженнях і запаленнях, захворюваннях серцево-судинної системи, невралгії, пухлинах в зоні обличчя, інфекційних хворобах. Також не радять робити чистку під час вагітності.

Протипоказання до ультразвукового пілінгу:

  • гнійничкові та вірусні шкірні захворювання;
  • параліч лицьового нерва;
  • невралгія трійчастого нерва;
  • інфекційні захворювання;
  • період відновлення після глибокого або серединного пілінгу (не менше 3 місяців);
  • імплантована золота нитка;
  • вагітність та годування груддю;
  • серцево-судинні та онкологічні захворювання;
  • імплантований кардіостимулятор;
  • гострий синусит;
  • псоріаз і хронічний дерматит;
  • купероз;
  • внутрішньоматковий пристрій;
  • камені в жовчному міхурі і камені в нирках.

Як проходить процедура?

Косметолог очищає обличчя від макіяжу і забруднень, наносить спеціальний гель. Потім починає водити скрабером по шкірі, при цьому ти відчуваєш дотик металу, максимум — невелике поколювання або легку вібрацію. Больові відчуття зустрічаються досить рідко.

Реакція шкіри під час процедури і після

Під час пілінгу і відразу після нього шкіра може стати рожевою, однак цей ефект зазвичай дуже швидко зникає. Ніякої спеціальної обробки шкіри після чищення ультразвуком не потрібно, вона легко відновлюється сама по собі.

Протягом 12 годин після процедури слід уникати нанесення макіяжу (в т. ч. на брови і вії), відвідування басейну, сауни, солярію, а також занять активними видами спорту.

Чи можна комбінувати ультразвукову чистку з механічною?

Досить часто ці два види чистки йдуть рука об руку. Спочатку майстер робить ультразвукову чистку, після чого — механічну (ручну). Для людей з широкими порами, які часто забруднюються, такий вид чищення вважається більш ефективним. Адже ультразвук не справляється з усіма ділянками шкіри і не може добре очистити пори. Хоча останнім часом думки косметологів розділилися: хтось продовжує активно застосовувати комбіновану чистку, хтось радить відмовитися від неї на користь пілінгів, які не так травмують шкіру.

Як часто можна робити ультразвукову чистку?

Зазвичай чищення ультразвуком роблять раз у 2-3 місяці, залежно від типу шкіри. До речі, ти можеш сходити до косметолога на процедуру перед поїздкою на море, коли хімічні пілінги протипоказані.

Скільки коштує проведення процедури?

В Україні ультразвуковий пілінг обличчя може коштувати від 300 до 800 грн залежно від регіону, рівня салону і косметолога.

Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів