«Срібний Татош: епоха Другетів»: чому варто відвідати фестиваль

«Срібний Татош: епоха Другетів»: чому варто відвідати фестиваль
Вже цієї суботи, 28 вересня, в Ужгородському скансені зберуться лицарі та їхні пані на свято середньовічної культури – «Срібний Татош: епоха Другетів». Для чого варто відвідати фестиваль та що пропонують організатори – читайте далі.

 

На відвідувачів свята чекає насичену програма, що розпочнеться о 12:00 парадом лицарів і завершиться увечері яскравим вогняним шоу. Упродовж дня на території  музею архітектури та побуту та  у рові Ужгородського замку відбуватимуться глядачі зможуть подивитися на запеклі поєдинки лицарів, потанцювати середньовічні танки разом із колективом «Княжа забава» (м. Львів) та послухати музику у виконанні музичного гурту із Білорусі «Літа Талер».

Крім цього, відвідувачі зможуть долучитися до танцювальних майстеркласів, уроків гончарства, пограти у «середньовічний дартс» з сулицями тощо. Крім цього, упродовж дня на фестивалі працюватиме дитячий куточок «Татошик», де точно знайдеться заняття для маленьких відвідувачів. Наприклад, всі бажаючі діти зможуть взяти участь у лицарських поєдинках на м`яких мечах. До слова, за невелику плату можна буде постріляти зі справжнього лука та взяти участь у турнірі серед глядачів, приміряти тематичні костюми та випробувати на міцність капусту шестопером. 

Яке ж середньовічне дійство без справжніх лицарських поєдинків? До вашої уваги неймовірно яскраві бугурти, де воїни у обладунках «стінка  на стінку» з’ясовують, хто з них сильніший. Тут все по-справжньому! Алебарди, дворучні і одноручні сокири, шестопери, фальшиони, мечі та багато зламаних щитів. Все битиме і рубатиме по повній. Крім того глядачі спостерігатимуть за індивідуальними  дуельними номінаціями – щит/меч та проф. поєдинки. Відзначимо, серед учасників будуть чемпіони та призери  чемпіонатів світу з середньовічного бою IMCF та «Битви Націй».  

Кульмінацією вечірньої програми стане бій у рові між військами графів Другетів та повсталими дворянами і селянами Ужанського комітату. Вогняні стріли, постріли гармат, непередбачувана драматургія! Запрошуємо, Ужгородський скансен, 28 вересня, початок о 12 годині.

У минулі роки клуб історичної реконструкції «Орден Святого Миколая» вже проводив в Ужгороді так званий «День Друґетів», однак тоді, за словами організаторів, це була лише своєрідна репетиція перед повноцінною фестивальною програмою.

До слова, протягом 8 років на Закарпатті, у замку в селищі Чинадієво, проходить масштабний фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош» на який з'їжджаються лицарі, реконструктори та поціновувачі середньовічної епохи з усієї країни. Наприклад цього року протягом 3 фестивальних днів свято відвідали понад 2 тисячі осіб. Для гостей фестивалю організатори завжди готують програму, яка включає в себе різноманітні середньовічні розваги та атракції.

 Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів