Чому суд випустив наркоторговців? В Закарпатській обласній раді на сесії «гаряче» з цього приводу

Чому суд випустив наркоторговців? В Закарпатській обласній раді на сесії «гаряче» з цього приводу
У ці хвилини триває сесія Закарпатської обласної ради.

 

На початку сесії зі звітом виступив Володимир Гаврилюк – прокурор Закарпатської області. Одразу по завершенню питання поставив голова облради Михайло Рівіс: «Учора звернулася громадськість до керівництва області з приводу ситуації, що склалася в питанні протидії поширення й пропаганди наркотичних засобів, зокрема, цікавить ваше бачення щодо затримання і випуску під домашній арешт наркоторговців, говоримо про останню гучну справу».

В. О. Гаврилюк повідомив, що по всіх 9 особах було вивчено судові рішення і подані апеляції по них: «Суд не підтримував позицію прокуратури кілька разів, сподіваюся, що тепер буде це змінено». 

Загалом, зі слів прокурора, кримінально-процесуальний кодекс дозволяє суду обирати розмір застави. Однак є практика Європейського суду з прав людини, яка дозволяє обирати за такими злочинами або дуже великі суми застави, або взагалі не приймати таке рішення. «Практика така є, і ми сподіваємося, що вона буде узагальнена і Апеляційний суд виробить і надасть рекомендації районним судам з приводу ухвалення рішень щодо підозрюваних у збуті наркотиків – обирати запобіжний захід із високим рівнем внесення застави або взагалі без можливості такої», – додав прокурор.

На його думку, потрібно вносити на розгляд ВРУ зміни в цій статті, яка б передбачала обирання більш жорсткого запобіжного заходу. Бо взагалі. за словами прокурора. робота щодо затрмання наркоторговців була проведена просто колосальна (більше тижня слідчі працювали в судах, щоб отримати 40 дозволів на обшуки, а потім їх проведення - теж величезна робота, загалом було задіяно дуже багато людей і затрачено зусиль!)

Виступив з цього приводу депутат Русин: «Найбільша проблема на сьогодні – боротьба з наркозлочинністю, навіть збільшення кількості грабежів – повірте, половина з тих грабіжників, то є наркомани, бо треба купувати за щось наркотики. І я погоджуюся з активістами: або правоохоронні органи документують так-сяк, або суди працюють неналежно…»

Ми постійно про це говоримо, але нічого не міняється, по наркотиках ситуація тільки погіршується, причому по всіх районах, каже Русин. 

З прокурором вони ще посперечалися і дійшли спільної думки, що робота по затримці наркоторговців була проведена величезна, і це справді нелегко. Але вирішувати з цим питанням (мова про внесення змін до законодавства щодо посилення відповідальності) щось треба терміново.

НАГАДАЄМО, 18 вересня СБУ затримала 9 закарпатців, які налагодили схему виготовлення та збуту наркотичних речовин у трьох районах області. Невдовзі наркоділків випустили під заставу від 96 тисяч до 144 тисяч гривень. Ще двох випустили під домашній арешт.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів