Облаштування зупинки, розмітки, нові дорожні знаки: в Ужгороді відбулося засідання транспортної комісії

Облаштування зупинки, розмітки, нові дорожні знаки: в Ужгороді відбулося засідання транспортної комісії
26 питань, звернень громадян розглянули днями в Ужгородській міській раді на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху та координації роботи автотранспорту.

 

 

Члени комісії рекомендували департаменту міського господарства звернути увагу на забезпечення біля закладів соціального спрямування місць для паркування транспорту осіб з інвалідністю.

На засіданні відмовили у встановленні обмежувачів руху на вулиці Іштвана Дендеші біля школи №13 – там встановили дорожні знаки «Пішохідний перехід» та «Діти». Не погодилися і з облаштуванням обмежувачів руху у дворі будинку № 55 на проспекті Свободи. А обмежувач руху – «лежачий поліцейський» у провулку Тараса Шевченка погодили встановити за умови, що це буде зроблено власним коштом тих, хто про це клопотав і за вимогами ДСТУ.

Члени комісії відмовили у продовженні автобусного маршруту №10 вулицею Горянською (дачі) через невідповідність вимогам безпеки дорожнього руху, у розширенні заїзного карману на автобусній зупинці «ФМК» на вулиці Шумній, не погодили заборону руху вантажівок вулицею Степана Руданського і запровадження одностороннього руху вулицею Юрія Гойди (від «Комінвестбанку» до вулиці Томаша Масарика). Не погодили на засіданні і облаштування паркувального місця для службового транспорту на площі Шандора Петефі, 18.

Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради доручили:

– зробити пішохідний перехід та встановити світлодіодні дорожні знаки «Пішохідний перехід» на перехресті вулиць Другетів – Олексія Маресьєва;

– нанести горизонтальну розмітку жовтого кольору на автобусній зупинці на вулиці Панаса Мирного;

– встановити дорожній знак «Автобусна зупинка» на майданчику для розвороту на вулиці Миколи Бобяка;

– перенести дорожній знак «Автобусна зупинка» на вулиці Льва Толстого від житлового будинку № 44 уперед на 20 метрів у напрямку транспортного кола на площі Богдана Хмельницького;

– провести обрізку дерев біля перехрестя вулиць Другетів - Шумної.

Відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку спільно з департаментом міського господарства Ужгородської міської ради доручили створити робочу групу для обстеження дорожньої інфраструктури міста. Також на засіданні прийняли рішення розпочати процедуру відмови від обслуговування автобусних маршрутів, які виходять за межі території міста. Зокрема, № 1-«пл. Ш. Петефі – мкрн «Дравці» - с. Баранинці», № 12 – «пл. Ш. Петефі - с. Розівка», № 12 – «пл. Корятовича - с. Розівка», № 15 – «вул. П. Мирного - с. Оноківці».

Кілька питань перенесли для розгляду з виїздом на місце. Зокрема:

– облаштування автобусної зупинки на вулиці Капушанській біля Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування;

– облаштування парковки на вулиці Олексія Бестужева-Рюміна, 5а;

– встановлення дублюючого світлофора на перехресті вулиць Марії Заньковецької та Олексія Бестужева-Рюміна;

– щодо заборони паркування на площі Жупанатській, 1 та вулиці Небесної Сотні;

– облаштування обмежувачів руху на вулиці Нововолодимирській;

– внесення змін в організацію дорожнього руху вулицями Цегольнянською, Миколи Гоголя, Дайбозькою та Підгірною.

Додатково члени комісії вивчать також облаштування електрозаправок в Ужгороді і встановлення обмежувачів руху на вулиці Олександра Можайського.

Ужгородцю, який клопотав про облаштування заїзду до власної земельної ділянки на вулиці Миколи Бобяка, 50, комісія рекомендувала розробити проект облаштування заїзду та погодити з головним архітектором міста.

На звернення щодо перевезення школярів, члени комісії поінформували: в Ужгороді «шкільний автобус» ні державною, ні місцевою програмою не передбачений.

Проти перекриття вулиці Коритнянської на час проведення заїзду байкерів у зв’язку із закриттям мотосезону-2019 комісія не заперечувала за умови погодження з усіма відповідними установами. Погодили також проведення осіннього ярмарку на вулиці Льва Толстого, на той час там зміниться організація дорожнього руху.

 

02 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів