Владислав Павленко: ««Вигравши від «Калуша», ми можемо зміститись на п’яту позицію, а звідти рукою подати до п’єдесталу пошани»

Владислав Павленко: ««Вигравши від «Калуша», ми можемо зміститись на п’яту позицію, а звідти рукою подати до п’єдесталу пошани»
Опорний півзахисник «Ужгорода» наступний матч пропускає, проте вірить у перемогу рідної команди.

 

Владислав Павленко усі матчі за команду обласного центру Закарпаття провів у стартовому складі. На сьогодні він один із небагатьох досвідчених футболістів, які слугують прикладом молоді на полі й поза стадіоном. Проте у протистоянні 14 туру з «Калушем» опорний півзахисник виступатиме як глядач. Усе ж, маючи перебір жовтих карток і дискваліфікацію на один матч, Владислав переконаний у перемозі «Ужгорода»…

– Найпроблемніша позиція «Ужгорода» в аматорському чемпіонаті – опорного півзахисника, на сьогодні стала чи не головним козирем. Ви блискуче провели більшість матчів першого кола, у другому – взагалі практично без помилок. Як можете охарактеризувати 12 зіграних поєдинків і турнірне становище Вашої команди нині?

– «Ужгород» на старті чемпіонату й «Ужгород» нині – дві різні команди. Насамперед нам не вистачало загальнокомандного досвіду, зіграності. Більшість гравців – молоді й не мали практики на професійній арені. А переважна більшість клубів Другої ліги – старожили. У кількох матчах цей факт був на обличчя – банальна відсутність досвіду у великому футболі й психологічна нестійкість підкошували ноги нашій команді. Ми відповідно і втрачали очки. Тепер же ноги не трусяться у жодного з гравців. Ми виходимо на кожну гру готові перемагати і не важливо: остання це команда у турнірній таблиці чи лідер чемпіонату.

– Два поєдинки другого кола «Ужгород» провів за чемпіонським графіком: перемога вдома, нічия на виїзді. Команда стала більш зіграною та й адаптувалась до Другої ліги чи у Вас інші аргументи?

– Досвід, упевненість у собі, грамотний тактичний підхід тренерського штабу до кожного із суперників, хороша фізична готовність і бажання перемагати. Ось запорука успіху.

– У третьому поєдинку проти «Калуша» – Ви не помічник. Через перебір жовтих карток пропускаєте гру. А в «Ужгорода» і так коротка лава запасних.

– Дуже шкода, що не вийде зіграти з «Калушем». Повірте, я не свідомо «назбирав» аж чотири жовті. Усі отримав у ігрових ситуаціях, хоча не всі, як не мене, справедливі. Але це вже факт. Щодо лави запасних – так, це правда. У нас, якщо не помиляюсь найменше футболістів на заміні із усіх суперників. Травми й хвороби переслідують «Ужгород». А ще напружений календар – практично нема часу відновитись після гри і підготуватись до наступної.

– На Вашу думку, вдасться команді взяти реванш за поразку на виїзді від «Калуша»?

– Звісно, вдасться, хоч і без мене. У Другій лізі усі рівні, просто комусь більше усміхається футбольна фортуна. Ми повинні були виграти і в «Полісся», але м’яч уперто не йшов у ворота

– Наразі «Ужгород» має 16 очок – це на 10 менше, ніж у лідера. Отож, певно, шанси поборотись за трійку ще не втрачені?

– Це тільки початок другого кола. А курчат рахують по осені. Тому давайте зіграємо матчі поточного року, а далі робитимемо прогнози. Ще нічого не втрачено і я нікому б не радив списувати «Ужгород» із гонки за трійку призерів.

– Опісля домашнього протистояння з «Калушем» на «Ужгород» чекають три виїзні поєдинки: у Хмельницькому з «Поділлям», у Рівному з «Вересом» та з «Чайкою» у Петропавлівській Борщагівці. Теж непросте тріо.

– Нема простих суперників. Хтось на початку недооцінював «Діназ», але ніхто не встиг оговтатись, як вишгородська команда включилась у боротьбу за медалі. «Буковина» довго не могла взяти очки. Є підйоми і є спади. Тому усі три матчі для «Ужгорода» будуть складними. Повірте, непростими вони будуть і для наших суперників.

– І насамкінець, Ваш прогноз на матч: «Ужгород» – «Калуш»?

– Виключно перемога! З яким рахунком – немає значення.

Віталій БІРОВЧАК,

Прес-служба ФК «Ужгород»

 

08 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів