Виконком Ужгородської міськради затвердив Програму підтримки медичної допомоги та її розвитку в місті

Виконком Ужгородської міськради затвердив Програму підтримки медичної допомоги та її розвитку в місті
На сьогоднішньому засіданні виконкому Ужгородської міськради затвердили Програму утримання закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їхнього розвитку в Ужгороді на 2020-2023 роки. Програма необхідна з огляду на ті зміни, які відбуваються у рамках реформи системи охорони здоров’я.

 

Виконавцями Програми є комунальні некомерційні підприємства “Центральна міська клінічна лікарня”, “Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня”, “Ужгородський міський пологовий будинок”, “Ужгородська міська поліклініка”, “Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”. Програма спрямована на налагодження ефективного функціонування системи первинної та вторинної допомоги шляхом забезпечення КНП оплати комунальних послуг та енергоносіїв, створення умов для ефективного функціонування КНП, поліпшення їх кадрового, матеріально-технічного забезпечення. У додатках до проекту рішення – скільки коштів на що саме кожного року передбачається Програмою. Згодом Програму розглянуть також на сесії міськради.

На засіданні виконкому також розглянули та взяли до відома звіти про виконання цільових програм за І півріччя 2019 року у сфері охорони здоров'я, а саме: Міської Програми “Розвиток нефрологічної та гемодіалізної служби на 2018-2022 роки”; Програми медичного забезпечення ветеранів, інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій на 2018-2022 роки; Міської цільової соціальної Програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018-2022 роки; Міської Програми “Цукровий та нецукровий діабет на 2018-2022 роки”; Міської Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2018- 2022 роки; Програми забезпечення мешканців м.Ужгород, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами на 2016-2020 роки; Програми “Репродуктивне здоров'я населення м.Ужгород на період до 2020 року”; Програми зміцнення матеріально-технічної бази міського центру первинної медико-санітарної допомоги на 2016-2020 роки; Програми протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами у м.Ужгород на 2018-2022 роки; Програми забезпечення мешканців м.Ужгород імплантами для надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху на 2018-2022 роки; Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення м.Ужгород на 2019- 2022 роки Програми “Розвиток паліативної та хоспісної допомоги у м. Ужгород на 2019-2023 роки”.

На засіданні йшлося, що не всі програми були профінансовані в І півріччі, але вже за підсумками 9 місяців ситуація змінилася.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів