Хто не бачив Пікуя,… той не студент факультету туризму та МК

Хто не бачив Пікуя,… той не студент факультету туризму та МК
Торкнутися хмар на висоті понад 1400 метрів над рівнем моря, відчути неосяжність та величність Карпат, покуштувати чорного золота і насолодитися останніми теплими днями осені: студенти факультету туризму та МК часу не гають і підкорюють гірські вершини нашого краю.

 

Майже два десятки студентів І курсу спеціальності «Туризм» та четвертокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із академнаставницями Уляною Ханас та Мар’яною Попик підкорили найвищу вершину Вододільного хребта – гору Пікуй.

Непростий підйом від села Щербовець зайняв понад три години. Однак час не помічали: за дружніми бесідами, смакуванням яфинами, які закарпатці називають чорним золотом, і привалом для перекусу в альтанці на мальовничій галявині серед гір дихалося вільніше, а ноги самі несли на вершину.

Тетяна Козловська

Тетяна Козловська

Одна з підкорювачок вершини четвертокурсниця Тетяна Козловська захоплено розповідає: «Родом я з Бахмута Донецької області і в горах побувала вперше, хоча уже не перший рік живу на Закарпатті. Це була дуже крута поїздка! Серед нас були люди, які, як і я, взагалі вперше їхали в гори, і для них це було ну дуууже захопливо. Думала, що буде дуже холодно, важко… Дорогою до села, біля якого височіє Пікуй, навіть жартували, що наша гора страшна, захмарена, чорна – вона справді здавалася грізною і складною для підкорення. Але все обійшлося, ми впоралися! Приємно та неочікувано, що ми з викладачами були як одна дружна родина. Всю дорогу жартували, фотографувалися, говорили про життя. Взагалі зрозуміла, що гори – це місце, де відпочиваєш розумом, думками. Більше нас здивувало те, яка краса нас очікувала на вершині гори. Вся велич золотої осені перед нами. Отак стоїш і думаєш: «Це того варте!»

Академнаставниці

Фото з приголомшливими краєвидами ще довго грітимуть ужнівських підкорювачів вершин, що дорогою на Пікуй одними з перших відчули й побачили цьогорічні осінні приморозки.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів