До Ужгородської міськради завітали представники місії ОБСЄ (ФОТО)

До Ужгородської міськради завітали представники місії ОБСЄ (ФОТО)
Сьогодні заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай зустрівся зі спостерігачами Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ Джорджіо Зелковічем (Італія) та Деяном Павловічем (Сербія).

 

Розмова, за участю також перекладачки Тетяни Білоус та працівників міськради – заступника начальника управління міжнародного грантового співробітництва та інновацій Дмитра Мірошнікова, начальника відділу міжнародного співробітництва Вікторії Білас, начальника управління капітального будівництва Адама Юрка – стосувалася насамперед розвитку в Ужгороді спортивної, безпекової, туристичної інфраструктури.

Де дітям, молодим людям займатися спортом, чи безпечні для цього умови – цікавилися представники ОБСЄ. Заступник міського голови Василь Гомонай розповів про реконструкцію стадіону «Авангард», зокрема, відповідно до міжнародних стандартів, зроблено легкоатлетичне ядро, капітально відремонтовано футбольне поле, поле зі штучним покриттям. Упродовж дня там тренуються спортивні школа та секції, гуртки, а до початку робочого дня та увечері безкоштовно можуть займатися всі охочі.

До кінця року, завдяки співфінансуванню з Фонду регіонального розвитку, планується завершити капітальний ремонт басейну в Класичній гімназії. Зроблено спортивні майданчики зі штучним покриттям у школах №№ 5,7, 8,19, монтуються – в Класичній гімназії, на території між школами № 12 та №15. Незабаром завершать майданчик із поліуретановим покриттям на внутрішньоквартальній території будинку на проспекті Свободи, 20.

Повністю оновлено стадіон «Автомобіліст» – доріжки, футбольне поле, трибуни для глядачів.

У рамках проєктів громадського бюджету заплановано будівництво баскетбольних, спортивних майданчиків біля багатоповерхівок. Є сподівання, за словами Василя Васильовича, за кошти міського бюджету ще до кінця року облаштувати баскетбольний майданчик у ЗОШ №19 та мультифункціональний у школі №6 за кошти субвенції. Щодо проектів бюджету громадської ініціативи є певні юридичні складнощі, проте у бюджеті міста на наступний, 2020 рік, запевнив заступник міського голови, планується передбачати кошти, у тому числі й на реалізацію раніше не втілених проєктів.

Мета міської влади – охопити більш-менш пропорційно можливостями для безкоштовних занять, тренувань усе місто, перевага надається насамперед популярним в Ужгороді видам спорту.

Оскільки коштів міського бюджету не завжди і на все вистачає, міська влада активно працює над залученням грантів. Так, 2 проекти передбачають вдосконалення інфраструктури у двох парках – Підзамковому та Боздоському, планується створити поле для гри в петанк, скейт-парк, волейбольний майданчик. Значна увага приділяється також розвитку мобільності міста, скажімо, один із грантових проєктів передбачає реконструкцію дорожніх перетинів із додатковим мощенням для людей з вадами зору, тротуарні виїмки для людей з труднощами рухливості, буде збудовано 2 криті велосипедні стоянки та 5 парклетів, встановлять 27 камер відеонагляду. Фінансування – з фондів Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Спостерігачі ОБСЄ цікавилися також розвитком дорожньої інфраструктури, чи робляться такі проєкти спільно з обласною владою, за допомоги з державного бюджету. Їм розповіли, що цього року Фонд регіонального розвитку нещодавно виділив 20 мільйонів гривень на капітальний ремонт вулиці Юрія Гагаріна, хоча за проектною документацією це тільки близько половини від потреби лише на дорожнє покриття без заміни комунікацій.

Ішлося на зустрічі і про розвиток у місті wi-fi, інформування туристів та гостей про можливості Ужгорода. Зазначалося, що в наступному році таких інформаційних стендів із підключенням до інтернету, як на площі Поштовій, буде ще 5, їх встановлять біля вокзалу та автостанції, біля кордону тощо.

Василь Гомонай також надав відповіді на питання про вдосконалення безпеки Ужгорода – діє програма «Безпечне місто», за кошти міського бюджету і за грантовими програмами закуповуються відеокамери, до кінця року їх буде близько сотні, а з наступного року почне діяти Моніторинговий ситуативний центр. Там цілодобово чергуватимуть представники муніципальної варти, Державної служби з надзвичайних ситуацій, інші фахівці, і відслідковуватимуть, а відтак реагуватимуть на ситуацію в місті.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів