До Дня захисника України випускникам військової кафедри УжНУ присвоєно звання «молодшого лейтенанта запасу»

До Дня захисника України випускникам військової кафедри УжНУ присвоєно звання «молодшого лейтенанта запасу»
14 жовтня - особливий день для всіх українців, адже це День захисника України та день святої Покрови Пресвятої Богородиці. Ці свята 95 студентів військової кафедри УжНУ відзначатимуть уже в новому статусі, адже 11 вересня наказом міністра оборони України їм було присвоєно офіцерське звання «молодший лейтенант запасу». Цього ж дня в УжНУ відбулося й вручення офіцерських погонів.

 

Відкрив захід завідувач кафедри, кандидат психологічних наук, полковник запасу Василь Олійник: «14 жовтня вважається Днем українського козацтва. У багатому на подвиги  літописі українського воїнства чимало славетних дат гідних Дня захисника Вітчизни. З метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності, військових традицій і звитяг українського народу, сприянню подальшому зміцненню патріотичного духу суспільства та на підтримку ініціативи громадськості Президентом України встановлено щорічно відзначати День захисника України 14 жовтня. Сьогодні захист Вітчизни став справою кожного свідомого українця. Тому День захисника є всенародним святом. І дуже символічно, що саме до цього дня ми вручаємо офіцерські погони нашим випускникам – гідним патріотам та захисникам України».

Долучився до вітань і проректор з науково-педагогічної роботи, професор Олександр Рогач: «Від себе особисто, та від імені ректора УжНУ Володимира Смоланки, хочу привітати всіх – і тих, хто цьогоріч тільки розпочав своє навчання на військовій кафедрі, і тих, хто сьогодні вже отримає омріяне звання. Я переконаний, що досвід та знання отримані у цих стінах пригодяться вам у  житті, адже знаю, що багато випускників кафедри військової підготовки пов’язує своє життя з роботою у правоохоронних органах, прикордонні службі та інших сферах. Приємно відмітити, як багато дівчат знаходиться зараз у залі, що було не завжди типовим для військового навчання та служби. Передусім кожен українець повинен бути захисником Вітчизни в душі.І якщо Україна буде у вашому серці, у вас обов’язково буде непоборне бажання її при необхідності захищати».

На свято завітав військовий комісар Ужгородського об’єднаного міського військового комісаріату Ігор Тищук, який поділився зі студентами своїм власним військовим шляхом та розповів про можливості їхнього працевлаштування. «Бажаю вам успіхів, сподіваюсь, що більшість з вас вибере дорогу пов’язану з військовою службою у Збройних Силах України, правоохоронних органах чи військових формуваннях нашої держави. Ви є елітою і силою нашої держави! На вас, на молоді, тримається наше майбутнє» - наголосив підполковник Ігор Тищук.

Також на святі було надано слово вже випускникам кафедри військової підготовки Владиславу Котигорошку, Ірині Федаці та Юрію Малогіну, які подякували викладачами за незабутній досвід, важливі знання, приємні знайомства та нові можливості в житті.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. гуцул 2019-10-12 / 13:12:25

    А тепер всіх дружно, на схід в АТО ,доказати ,що вони достойні носити офіцерські пагони.....