Замок Паланок на Закарпатті приховує багато таємничих проходів (ФОТО)

Замок Паланок на Закарпатті приховує багато таємничих проходів (ФОТО)
Ви не знайдете жодного середньовічного замку у світі, який би обійшовся без потаємних ходів. Деякі з них (просто в стінах) призначались для прислуги. Щоб надокучливі придворні не мелькали перед очима князів та царів та не заважали вельможам.

 

Вони повинні були пересуватися замком виключно прихованими коридорчиками і приносити їжу, прибирати, або повідомляти про свіжі новини. Але кожна фортеця ховає і набагато цікавіші підземні таємниці. Замок Паланок не виключення.

Найчастіше таємні проходи використовувались для того, щоб в час облоги фортеці безперешкодно виходити до імпровізованого складу продовольства. А інколи такі тунелі приводили до кімнати де був викопаний запасний колодязь для постачання питної води. Через потаємні ходи жителі замку могли покинути його неушкодженими, або передати вістку союзникам. Про Мукачівський замок говорять, що таємничі проходи від нього вели аж до монастиря на чернечій горі, до центру міста та навіть до Чинадієвського замку Сент Міклош. Покищо їх не відкопали, але докази існування підземель існують.

Замок в Мукачеві будувався з дотриманням усіх тогочасних новинок. Потрійні мури та глибокі рови мали надійно захистити фортецю від ворогів. Мукачівський замок має і чимало  таємничих ходів, але більшість з них, нажаль, були засипані в часи перебудови фортеці князями, а також в радянські часи. Залишки деяких з них можна помітити неозброєним оком. Арочні верхівки, колись стратегічно важливих ходів, зараз на кілька десятків сантиметрів визирають з-під землі приховуючи в собі чимало таємниць. Такі можна помітити під мостами, за криницею та в багатьох кімнатах і темних коридорах загадкового Паланку.

Mukachevo.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів