Невицький замок може "заговорити" китайською чи хінді

Невицький замок може "заговорити" китайською чи хінді
Наразі на Закарпатті триває програма з відновлення історичної пам'ятки архітектури Невицьокого замку. У рамках реалізації проєкту з відновлення тут планують упровадити авдіоекскурсії. Розглядають і варіант створення екскурсійного супроводу китайською та навіть мовою хінді. Про такі цікаві новації йшлося під час прес-конференції у Закарпатській ОДА.

 

Нагадаємо, на Закарпатті реалізовують проєкт "Розвиток інфраструктури у сфері туризму і рекреації Закарпаття, шляхом реставрації пам'ятки архітектури національного значення – Невицького замку (перша черга невідкладних робіт)", у ході якого розробляють цілий комплекс допоміжних туристичних атракцій. Серед них і аудіогід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті реалізовують унікальний для України проєкт із відновлення Невицького замку

Перш за все аудіоекскурсії впровадять крім української мовами країн ближнього зарубіжжя: Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії. Ясна річ, будуть також англомовні екскурсії, мають намір перекласти їх і італійською. Загалом планують "ввести" 12 мов.

Однак, цікаво й те, що розробники думають над перекладом аудіогіда мовою хінді та китайською. Усе це має логічне пояснення: наразі беззаперечним є факт зростання в Ужгороді іноземного населення і вагома частина з них – носії мови хінді. А про кількість китайських туристів у Європі годі й казати: їх можна зустріти в будь-якому куточку, адже вони подорожують надзвичайно активно!

Які плюси від таких впроваджень? Розвиток туризму та орієнтація його на іноземного гостя, а відповідно й зростання прибутку від цієї сфери та створення великої кількості робочих місць для місцевого населення.

Готові приймати іноземних туристів?

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів