Триває Місячник добровільної здачі зброї: до поліції вже принесли 144 одиниці зброї

Триває Місячник добровільної здачі зброї: до поліції вже принесли 144 одиниці зброї
На Закарпатті з 1 жовтня поліцейські розпочали заходи з добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів. За три тижні операції громадяни добровільно здали до підрозділів поліції 144  одиниці зброї. Зокрема, це нарізна зброя (9 одиниць), гладкоствольна мисливська (85 одиниць), холодна (50 одиниць). Окрім того,  правоохоронці  вилучили із незаконного обігу газову зброю, спецзасоби,  вибухівку та набої. Водночас із загальної кількості зданої вогнепальної зброї - 35 одиниць зброї знаходилися у незаконному обігу.

 

Відтак, у м.Мукачеві до поліцейських з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи відділу поліції старшого інспектора Михайла Менчика та інспектора Юрія Софілканича звернувся мешканець міста з проханням вилучити пістолет, який він виявив на горищі свого будинку. На місце виїхали правоохоронці, які виявили зброю 1912 року випуску. Як з’ясувалось,  пістолет належав дідові заявника, який буй військовим. Зброю правоохоронці вилучили та направили на експертизу.

Головне управління Національної поліції в Закарпатській області нагадує, що особи, які добровільно здають мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю в подальшому, після перевірки та оформлення відповідних документів, можуть зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Адже за нелегальне зберігання зброї, бойових припасів або вибухових речовин передбачена відповідальність згідно зі ст. 263 Кримінального кодексу України. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

22 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів