Особливості догляу за шкірою після 40

Особливості догляу за шкірою після 40
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Додайте зволоження

Так, ми постійно говоримо про це майже в кожному б'юті-матеріалі, але чим старше ви стаєте, тим більше сенсу наша рекомендація набуває. Зволоження останнім часом стало синонімом молодості, воно і зрозуміло: на сухій шкірі швидше проступають зморшки і складки. Один з найпростіших варіантів — замінити гель для вмивання на молочко. У складі шукайте пелюстки троянд, термальну воду, вітамін Е та інші «ніжні» компоненти.

Додайте ліфтинг-маски

Впевнені, ви і так використовуєте антивікові креми, але щоб посилити ефект, не буде зайвим додати в раціон ліфтинг-маски. Прикладайте їх на обличчя на 15-20 хвилин не частіше 2-3 разів на тиждень (а то можна пересушити шкіру інгредієнтів, які входять в їх склад, адже при великій концентрації вони діють агресивно). Після того як знімете маску, акуратно розподіліть інгредієнти, які залишилися на обличчі, забиваючи їх пальчиками.

Робіть лімфодренажний масаж

Сподіваємося, що іноді ви довіряєте своє обличчя косметологу і не забуваєте про професійний догляд. Якщо ж такої звички у вас немає, то після 40 років доведеться нею обзавестися — раз на пів року проходьте курс лімфодренажного масажу (вам потрібні 7-10 процедур). Саме він покращує циркуляцію крові, сприяє пружності шкіри і уповільнює процес старіння. Просто впишіть цю процедуру у свій графік і не забувайте відвідувати косметолога!

Не ігноруйте патчі

Звичайно, патчами можна користуватися в будь-якому віці, але після сорока вони особливо актуальні — це швидкий спосіб з ранку стерти сліди втоми. Увечері можна отримати той же ефект і плюс запустити природний процес регенерації клітин за допомогою зволожуючих сироваток. До речі, якщо здійснюєте довгий переліт, їх теж можна мати на увазі — патчі допоможуть шкірі, яка страждає від зневоднення на висоті, виглядати краще.

Відмовтеся від жорсткого скрабування

Якщо у 25 років можна було змішати мелену каву з пінкою для вмивання і прекрасно проскрабувати цим засобом обличчя, то після 35 не варто псувати шкіру такими радикальними способами. Вибирай м'які скраби спеціально для обличчя, а ще краще — заміни їх на електричну щітку.

Знайдіть нічний омолоджуючий крем

Після 40 років нічний крем, бажано з написом «омолоджуючий», вже зобов'язання (перед своєю шкірою і шанувальниками). На відміну від денного у нього більш насичена жирна текстура і більш активні речовини, наприклад, ретинол (під сонячними променями він може дати пігментні плями, тому краще наносити його у вечірній час). Не забувайте, що не тільки обличчя, але і шия, і зона декольте потребують порятунку від зморшок.

Знімайте макіяж гідрофільним маслом

Шкіра навколо очей найбільш чутлива, і саме її ми найбільше пошкоджуємо, коли змиваємо макіяж. Не змивайте залишки туші гелем, не призначеним для повік, або, того гірше, звичайним милом (ми знаємо, що багато хто цим грішить).

Знімайте макіяж гідрофільним маслом — нанесіть його трохи на ватний диск, притисніть до повік на 5-10 секунд і видаліть косметику, потім змийте масло теплою водою.

Інший перевірений варіант — двофазна сироватка, яка також має масляну основу. Чому ми радимо саме олійку? З нею ви точно не пересушити шкіру і не будете терти її до почервоніння, що стає однією з причин появи зморшок.

Джерело: Укрмедіа

 

22 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів