Особливі ласощі для доброї справи: В Ужгороді продають пряники, щоб збудувати інклюзивну кондитерську

Особливі ласощі для доброї справи: В Ужгороді продають пряники, щоб збудувати інклюзивну кондитерську
Пряники з квітковими орнаментами, видами Ужгорода чи й просто милими малюночками виготовляють ужгородці з ментальною інвалідністю – вони такі самі, як ми, просто їм складніше йти на контакт із соціумом. Однак усім їм хочеться гідного ставлення та рівних прав. Аби розв'язати проблему працевлаштування молоді з ментальною інвалідністю, їхні батьки розгорнули цікаву ініціативу: трудяться над створенням кондитерської, де зможуть працювати їхні діти.

 

Проєкт "Золоті серця Закарпаття" спрямований на соціалізацію та працевлаштування людей із синдромом Дауна та аутизмом. Нині тут трудяться десятеро людей, віком від 18 до 50 років. Займається із ними досвідчений кондитер Павло Бодак.

Асортимент поки не широкий - виготовляють пряники (у складі масло, жовтки, цукор, мед, борошно і спеції) та розмальовують їх спеціальними гелевими харчовими барвниками.

Зараз у майбутньої кондитерської є лише приміщення та сповнені ентузіазму працівники й викладач. А от обладнання нема. І хоч про старт ініціативи заговорили гучно, однак музика скінчилася, світло погасло, а гроші та спонсори потрібні так само.

Наразі "Золоті серця Закарпатя" намагаються заробити грошей на облаштування приміщення й запуск кондитерської. Навіть за скромними підрахунками для цього потрібно понад 400 тисяч гривень. Аби хоч трохи заробити, реалізовують свою продукцію на ужгородських ярмарках та фестивалях. Щоправда, цих коштів вистачає лише на те, щоб покрити витрати на оренду приміщення.

Зробити мрію цих людей реальністю може кожен. Цінова політика приємна:

  • маленький пряник - 30 грн
  • середній - 40 грн
  • великий - 50 грн
  • за великий пряник, з індивідуальним малюнком 60 грн 

Однак тут чудово розуміють: для повноцінного запуску проєкту потрібно продати хоч по одному прянику кожному жителю Ужгорода. Тому ініціатори проєкту звертаються до небайдужих містян, підприємців, чиновників по допомогу. Навіть невеликий внесок на картку зробить солодку мрію на крок ближчою.

Картка Приват Банку: 4149 4390 1710 7883 (Отримувач Тетяна Лендєл).

Для замовлення телефонуйте за номером 0959368500, а якщо хочете завітати у гості, то адреса майбутньої кондитерської в Ужгороді - вул. Митрака, 11\4 (ліворуч від будинку побуту).

Uzhgorod.net.ua рекомендує своїм читачам ці пряники для тематичних свят та у якості подарунків. На носі чимало заходів у школах та садочках, на фірмах та у колективах. Замовте пряники для Хеловіна, свята осені, конкурсу краси чи Нового року й допоможіть наблизити цим людям їхню мрію!

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів