Гарна новина: з'явиться додаток для смартфону про Ужгород!

Гарна новина: з'явиться додаток для смартфону про Ужгород!
В Ужгороді розроблять програму дій для розвитку туристичного потенціалу, а також створять туристично-інформаційний центр та додаток для смартфону про місто, велоінфраструктуру та план заходів в місті на наступний рік. Про це домовилися на публічній консультації із зацікавленими сторонами, яку організувала ГО “Центр UA”.

 

За словами Павла Логвінова, начальника управління економічного розвитку Ужгородської міськради, муніципалітет відкритий до пропозицій експертів та активних жителів та готовий враховувати пропозиції внесені в рамках проведеної консультації: “У цьому році станом на вересень місяць в рамках туристичного збору було залучено більше півмільйона гривень, місто готове до ефективного використання цих коштів для розвитку туризму і у наступному році. Ми відкриті до пропозицій учасників публічної консультації”.

Викладач кафедри туризму УжНУ, туризмознавець Олександр Коваль наголосив на необхідності створити єдиний календар подій, де необхідно зафіксувати головні події культурно-мистецького, спортивного, ділового, наукового життя міста Ужгород, а також створити міську програму розвитку туризму міста Ужгород на 2020-2027 рік з врахуванням короткострокових та довгострокових цілей, а також обласної стратегії та бачення міста Ужгорода.

Наразі ведуться перемовини з компанією, яка пропонує міській раді партнерство в рамках реалізації проекту з прокату міських велосипедів. Особливо це актуально напередодні масштабного всеукраїнського Велофоруму, що має відбутися в Ужгороді наступного року. Для цього вкрай необхідно створити належну інфраструктуру – якісні велодоріжки, парковки. А також врегулювати питання культури поводження в місті велосипедистів і пішоходів та продумати систему покарання порушників правил руху. Звучали також пропозиції створення мобільних аплікацій туристичного Ужгорода, дієвого туристичного інформаційного центру, різнопланових промоцій цікавих заходів, введення в меню ресторанів локальних гастрономічних страв, облаштування парковок для туристичних автобусів, налагодження співпраці з містами-побратимами та вивчення їхнього досвіду щодо приваблення туристів.

Актуальною в Ужгороді залишається і проблема інклюзивності туризму. Люди з особливими потребами досі не можуть потрапити в деякі установи, не продумані переходи до колій на залізничному вокзалі, автобусні зупинки не облаштовані пандусом для можливості заїзду інвалідного візка в громадський транспорт.

Ужгородський пресклуб

 

29 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів