Ужгородська легкоатлетка поїде на ЧЄ-2019 до Португалії

Ужгородська легкоатлетка поїде на ЧЄ-2019 до Португалії
30-31 жовтня в Ужгороді пройшли масштабні змагання – легкоатлетичний чемпіонат України з кросу серед дорослих атлетів, молоді та юнаків. До нашого обласного центра приїхали майже 400 спортсменів з усіх регіонів країни. За результатами виступів на чемпіонаті буде сформована збірна України, яка виступатиме на чемпіонаті Європи, що відбудеться через півтори місяці (грудень 2019) у португальській столиці – Ліссабоні.

 

В урочистому відкритті чемпіонату взяв участь міський голова нашого обласного центру Богдан Андріїв, який порадів, що Федерація легкої  атлетики вирішила провести ці змагання в Ужгороді, побажав спортсменам успіху та тренерам успіхів та вдалих стартів

У перший день чемпіонату спортсмени змагалися на кросових дистанціях 1 км, 2 км , 3 км, 4 км (жінки) та 6 км (чоловіки).

Слід зауважити про вдалу локацію легкоатлетичної траси – біля підвісного мосту на розлогому березі Ужа. Як зауважили тренери, аналогів такої траси на Україні немає – вона повністю проглядається, що дуже зручно для суддівської колегії, окрім того тут збудовані перепони для атлетів – відрізок з піском, штучна гірка, дерев’яні колоди, та рівчак з водою, що дещо ускладнювало кросову ділянку.

Приємно й те, що у змаганнях серед жінок на дистанції 2 кілометри з часом 6:30 срібну нагороду виборола ужгородка Олеся Дідоводюк-Келемен, вона всього трьома секундами поступилася чемпіонці Валентині Кілярській з Полтави, зате на цілих шість секунд випередила львів’янку Орисю Дем’янюк-Мочульську. Тож у Ліссбоні на ЧЄ – 2019 з кросу матимемо представницю Срібної Землі.

А от у найпрестижнішій гонці серед юніорок (U-20) – у кросі на 4 кілометри впевнену перемогу виборола волинянка Іванна Кух, яка показала свій кращий особистий результат у кар’єрі (14 хв,55 с).

Ось, що каже про свій успішний виступ сама чемпіока Іванна Кух короткому флеш-інтерв’ю нашому виданню:

– Я вперше в Ужгороді, місто мені дуже сподобалося, та самі змагання проходять на високому рівні у порівнянні з попередніми чемпіонатами країни. Дуже добре організатори розрахували дистанцію, саме місце проведення. А по-друге, я дуже легко бігла, мабуть тут аура для мене сприятлива. Хоча, я б не сказала, що конкуренції не відчувала, у мене були достойні суперниці, але цього разу перемогла.

– У Португалії будеш боротися за медаль?

– Звісно, націлююсь поборотися за нагороду й думаю, що зможу  показати свій максимальний потенціал.

Один із організаторів змагань віце-президент Закарпатської федерації легкої атлетики Анатолій Коломієць також прокоментував цей масштабний як на нашу область захід:

– Радий, що тренерам та атлетам сподобалася наша траса. За відгуками кажуть, що такої кросової траси в Україні ще не було. Головне, що проглядається увесь маршрут, де тренери та судді можуть бачити увесь процес змагань, тактичну боротьбу, наставники спортсменів можуть давати під час змагального процесу певні корективи своїм підопічним. Окрім того, чи не вперше в країні ми поставили штучні перешкоди. Як бачите, нашу працю добре оцінили й тренери, і самі учасники чемпіонату.

– Добре, що й наша спортсменка серед призерів. Цікаво, що розраховували на більшу колекцію нагород, які б принесли наші бігуни?

– Ми сподівалися, що Олеся потрапить до призерів, чудово, що наші сподівання справдилися, думаю, що зможемо потрапити до чільної п’ятірки в естфетних змаганнях

UZHGOROD.NET.UA

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів