Можливість проведення зимових міжнародних дитячих ігор на Закарпатті стає реальністю

Можливість проведення зимових міжнародних дитячих ігор на Закарпатті стає реальністю
Ще півроку тому голова обласної федерації лижних видів спорту Василь Гісем в інтерв’ю «НЗ» зазначав, що має мрію провести на Закарпатті Дитячі міжнародні зимові ігри в 2025 році. А вже тепер ця мрія поступово стає реальністю.

 

24 жовтня у м.Київ відбулось чергове засідання президії федерації лижного спорту України, де обговорили підготовку проекту про проведення на Закарпатті Міжнародних зимових дитячих ігор 2025. Цей захід ініціювала Закарпатська обласна федерацяї лижного спорту в рамках Концепції розвитку гірських територій українських Карпат, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.2019 р. №232-р. Ці масштабні змагання, започатковані у далекому 1968 році словенським професором Методом Клеменцом і визнані Міжнародним олімпійським комітетом, регулярно об’єднують юних спортсменів віком 12-15 років. Станом на 2019 рік відбулось 8 зимових Міжнародних дитячих ігор, останні з яких пройшли у Лейк-Плесіді (США). Наступні зимові Ігри 2021 роки прийматиме вже відомий світу Пхьончхан (Південна Корея). У перспективі можливості подання Україною заявки на проведення зимових Олімпійських ігор 2030 року, тож дитячі Ігри 2025 року цілком ймовірно виступатимуть певним етапом підготовки як з боку спортивного, так і організаційного. Президія одностайно підтримала зазначену ініціативу та готовність сприяти її реалізації.

Своєю чергою голова обласної федерації з лижних видів спорту Василь Гісем додав: «Уже пройшли громадські слухання в с.Кольчино, що на Мукачівщині про виділення земельної ділянки на побудову багатофункціонального зимового палацу, сесія селищної ради прийняла рішення про виділення землі, тож наразі тривають проектувальні роботи, які плануємо завершити в наступного року, а з 2021 по 2023 проведемо будівельні роботи. А вже в 2024 році плануємо провести в цьому палаці перші офіційні старти, які, до слова також будуть міжнародні за участі спортсменів як із України, так і з країн Вишеградської групи (Словаччини, Чехії, Угорщини та Польщі). Це для нас буде своєрідна апробація. А от саме проведення Міжнародних зимових дитячих ігор 2025 стане своєрідною репетицією перед можливими зимовими олімпійськими іграми в 2030 році в Україні». Нагадаємо, що в зимовому палаці, який буде збудований в Кольчині має відбутися церемонія відкриття та закриття Ігор, а також проводитимуться змагання з хокею, фігурного катання та шорт-треку. За попереднім планом палац розрахований вмістити 3 тисячі глядачів. Щодо інших видів спорту на дитячій зимовій олімпіаді, то для змагань з лижних видів будуть використовуватися можливості трьох відомих закарпатських гірських курортів – «Синяк», де проводитимуться змагання з фристайлу (слоупстайл, акробатика), сноубордингу та лижних гонок «Красія» (гірськолижні види) та с.Пузняківці (змагання з біатлону).

«Якщо вдасться здійснити це, то зможемо об’єднати дорогою відомі оздоровчо-спортивні курортні центри Мукачівщини та Перечинщини, А окрім того, спосрмени , які про себе заявлять на цих Іграх цілком можливо матимуть змогу презентувати країну вже через 5 років на Зимовій Олімпіаді, за проведення якої боротиметься місто Львів», – додав В. Гісем.

Uzhgorod.net.ua

 

31 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів