Затримано закарпатців, які ретранслювали піратський контент у декількох районах області

Затримано закарпатців, які ретранслювали піратський контент у декількох районах області
За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області слідчими Нацполіції в області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, щодо несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж, що призвело до порушення авторського та суміжних прав (ч.2 ст.361 та ч.2 ст. 176 КК України).

 

За версією слідства, приватні підприємці з Тячівщини та Іршавщини, за щомісячну плату надавали доступ до перегляду програм мовлення відомих українських телеканалів. Представники провайдера не уклали договори з правовласниками на ретрансляцію каналів. Користувачі ж навіть не підозрювали, що ретрансляція телеканалів незаконна.

6 листопада, процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно з співробітниками управління СБУ в Закарпатській області проведено ряд обшуків в офісних приміщеннях провайдера.

За результатами обшуків, правоохоронцями вилучено обладнання, за допомого якого здійснювалась незаконна ретрансляція вітчизняних телеканалів. Мова йде про ТВ-тюнери, цифрові станції, блоки живлення та інші пристрої. У зв’язку із вилученням цієї техніки, поширення піратського контенту для користувачів провайдера припинено.

Триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ГУНП в Закарпатській області. Прокуратура області забезпечує процесуальний контроль заходом слідства.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

06 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів