Олександра Терембець: Цей сезон УФЛ в Ужгороді пройде під гаслом «Об’єднані містом – об’єднані футзалом»

Олександра Терембець: Цей сезон УФЛ в Ужгороді пройде під гаслом «Об’єднані містом – об’єднані футзалом»
Минулої неділі кваліфікаційними матчами стартував черговий сезон чемпіонату з футзалу в «Ужгородській футзальній лізі». Тож про змагання УФЛ 2019/2020, які уже безпосередньо стартують цими вихідними довідувався у його засновниці, до слова, колегині – журналістки Олександри Терембець.

 

– Олександро, яка особливість цього футзального чемпіонату?

– Це вже 4-й сезон УФЛ, який повноцінно можна називати чемпіонатом області з футзалу. Уже цими вихідними стартують матчі в усіх чотирьох лігах УФЛ – суперлізі, вищій, першій та другій лігах. Кількість команд не змінюється, як і в попередньому сезоні всіх учасників є 32  (по 8 у кожній з ліг). Традиційно, сезон розпочався з кваліфікаційних матчів у яких нові учасники виборювали собі путівку в вищу, першу та другу ліги. Переможець кваліфікації – «ДЮШЕС» здобув путівку до вищої ліги, дві команди – «Зінедін» та «Октава», які посіли в кваліфікації друге та третє місце поповнили лави першої ліги. Решта команд влилися до складу другої ліги УФЛ. Як і впопередні роки, ми плануємо проводити онлайн-трансляції майже половини матчів чемпіонату, щоб глядачі, які не змогли потрапити на трибуни залів мали можливість слідкувати за грою улюблених команд.

– Знаю, що кожен сезон УФЛ проходить з певною тематикою,  тож в якому стилі буде цей чемпіонат?

– Щороку обираємо новий концепт проведення змагань. Минулоріч, до прикладу, сезон проходив у стилі Бразилії, адже саме з цією країною пов’язують витоки футзалу. Відповідно, усі афіші та друкована продукція була в бразильському, карнавальному стилі. Цього року ми хотіли звернути увагу на красу, унікальність та неповторність нашого міста. Ужгород – це місто з особливою атмосферою, а більшість колективів, які беруть участь у змаганнях, проживають в нашому обласному центрі. Тому вирішили сезон провести під знаком Ужгорода. Тому лозунг чемпіонату УФЛ в сезоні 2019/2020: «Об’єднані містом –об’єднані футзалом». Адже,  на період проведення, УФЛ об’єднує, без перебільшення, тисячі ужгородців та закарпатців.

– Чи можемо вже спрогнозувати фаворитів у кожній із ліг?

– Поки що це важко пзробити, адже щосезону колективи оновлюються, їх кадровий склад  змінюється, тож про фаворитів можна буде говорити за декілька турів.

– Який регламент проведення змагань?

– Чемпіонат УФЛ складатиметься з двох кіл – 14 турів (по 7 у кожному колі). Триватимуть змагання з 9 листопада по 29 лютого 2019  – 2020 з перервою між колами. Як і в попередньому сезоні суперліга УФЛ є зоною другої ліги чемпіонату України з футзалу. За підсумками виступів в суперлізі два кращі колективи матимуть змогу у березні наступного року презентувати  наш край на стадії плей-офф другої футзальної ліги України. Зауважу, що виступ на загальноукраїнських теренах наших представників у минулому сезоні показав, що рівень закарпатського футзалу відчутно відстає в порівнянні з іншими регіонами країни. Хочеться, все ж таки, щоб колективи покращували свою майстерність і не пасли задніх.

– Переможні місця цікаві для команд-учасниць УФЛ?

– Звичайно. Як і в будь-якому спорті, всі грають на результат і безперечно на перемогу. Тому для кожної команди важливо потрапити до трійки призерів. Окрім того, переможець вищої ліги матиме можливість взяти участь у фіналі аматорської футзальної ліги України, а призери Суперліги продовжити свої виступи в етапі плей-офф другої ліги України.

 Щодо самого формату нагородження, то в кінці сезону ми завжди проводимо офіційну церемонію відзначення призерів та учасників УФЛ. Колективи-призери та переможці у своїх номінаціях отримують чемпіонські кубки, медалі, подарунки від наших спонсорів та партнерів. Заключний вечір УФЛ проходить в хорошій, дружній атмосфері, де збирається вся наша футзальна родина.

– Щоб хотіла побажати учасникам УФЛ перед стартом чемпіонату?

– Бажаю вдалого чемпіонату для кожної з команд, щоб усі гравці провели цей сезон без травм. А всі учасники та вболівальники отримали задоволення від матчів, тому що УФЛ – це насамперед здоровий відпочинок для людей, яким небайдужий спорт та футзал, а для вболівальників – неперевершені емоції. Тому хочу, щоб ці 4 місяці пройшли в дружній, позитивній атмосфері, тож запрошую на трибуни спорткомплексів «Юність» та «Зінедін» якнайбільше вболівальників, щоб команди-учасниці відчували вашу підтримку.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів