На Закарпатті облаштували новий рекреаційний пункт

На Закарпатті облаштували новий рекреаційний пункт
В урочищі Усть-Турбат Кедринського лісництва лісові господарники Брустурянського лісомисливгоспу збудували новенький рекреаційний пункт.

 

Директор Брустурянського лісомисливгоспу Михайло Бігун каже, що за останні роки лісівники під його керівництвом збудували понад 40 місць для відпочинку. Адже під впливом урбанізації люди все частіше відчувають необхідність міняти обстановку і набиратися нових вражень. Саме тому зелений туризм стає все більш популярним і привертає все більше любителів активного відпочинку, а хто, як не лісівники мають створювати комфортні умови й розвивають зелений туризм. У свою чергу зелений туризм не тільки дозволяє долучитися до чогось нескінченно величного і прекрасного — до смерекового реліктового лісу, величних гір, бурхливих річок, тощо.

Своєю чергою головний лісничий Брустурянського лісомисливсгоспу Іван Арович розповів про одну з останніх туристичних родзинок:

- Останнім часом лісівники активно розвивають лісовий туризм та вертаються до побічного користування. Так в урочищі Усть-Турбат Кедринського лісництва лісівники збудували новенький рекреаційний пункт. Чому саме цю територію було обрано для будівництва місця відпочинку?! Відповідь дуже проста: саме на стоці двох річок Плайська і Турбат основні туристичні маршрути. Через Турбатське лісництво, урочище Легіонів - Івано-Франківськ, Надвірнянський район і Турбатське лісництво, урочище Околи та далі до колег з Ясіня. Кожного року по цим лісовим дорогам проходить великий наплив туристів. Лісівники в свою чергу піклуються про гостей, які мають змогу перепочити та пообідати в затишних умовах. Вартість місця для відпочиваючих обійшлася лісівникам майже в пів мільйона гривень. Тривало будівництво майже два роки, — зазначив Іван Юрійович.

Джерело: пресслужба ЗОУЛМГ

 

11 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів