Зміни та доповнення до важливих Програм: за що сьогодні голосували депутати в Ужгороді

Зміни та доповнення до важливих Програм: за що сьогодні голосували депутати в Ужгороді
Сьогодні в Ужгороді відбулась сесія Ужгородської міськради.

 

Депутати міськради внесли сьогодні на сесії зміни до рішення XXVІІІ сесії міської ради VIІ скликання 11.10.18 №1262 Про Програму «Безпечне місто Ужгород на 2019-2022 роки". Зміни спрямовані на забезпечення безпеки у громадських місцях, можливостей автоматизованої фіксації облич та автомобільних номерів тощо. У додатках – перелік завдань Програми та її результативні показники, на засіданні до проекту рішення внесли деякі критичні зауваження.

Для виконання грантового проєкту міжнародної технічної допомоги «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату-Маре» (Безпечні міста) у партнерстві із міською радою м. Сату Маре (Румунія), депутати Ужгородської міської ради на сьогоднішньому засіданні підтримали рішення щодо виділення для співфінансування коштів у сумі 6 тис. 65 євро, що становить 5,52% від загального бюджету проєкту.

Також міські депутати Ужгорода сьогодні на сесії затвердили Програму додаткових гарантій соціального захисту громадян на 2020 - 2022 роки.

Метою програми є надання адресної матеріальної допомоги та інших послуг громадянам, які потребують соціальної підтримки. На сьогодні в Ужгороді проживають понад 26 тис. пенсіонерів, із яких близько 20 тис. осіб похилого віку. Крім того, 6 395 осіб з інвалідністю усіх категорій, з яких: 486 дітей з інвалідністю; 372 особи з інвалідністю внаслідок війни; 18 осіб з інвалідністю без обох ніг; 86 осіб з інвалідністю І та ІІ групи з вадами зору; 57 осіб з інвалідністю -«чорнобильці»; А також : 2446 ветеранів війни, 5349 ветеранів праці, 986 ветеранів військової служби та внутрішніх справ, 651 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 1610 осіб перебувають на обліку для отримання санаторно-курортних путівок, 214 осіб перебувають на обліку, як одинокі малозабезпечені громадяни похилого віку, в тому числі 145 осіб обслуговуються на дому.

Ресурсне забезпечення міської цільової Програми додаткових гарантій соціального захисту громадян на 2020 рік становить понад 3,7 млн. грн. Усього витрат на виконання Програми – 12 млн. грн.

Затвердили і Програму відпочинку та оздоровлення дітей на 2020 – 2022 роки. На це передбачено загалом понад 6,5 млн. грн, з яких більше 5,1 млн. грн. із міського бюджету, на 2020 рік – понад 1,5 млн. грн.

Також затвердили на черговій сесії Ужгородської міськради й Програму забезпечення безпеки громадян шляхом виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних злочинів в місті Ужгород на 2019 -2021 роки.

Основні заходи, передбачені Програмою, мають на меті покращити матеріально-технічне забезпечення Ужгородського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області: проведення поточного ремонту будівлі Ужгородського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області, виділення окремої кімнати (кімнат) для індивідуальних бесід з особами, які перебувають під пробаційним наглядом, та приміщення для очікування ними зустрічі з працівником пробації; встановлення системи автономного опалення та заміна вхідних та міжкімнатних дверей.

Ресурсне забезпечення міської цільової Програми на три роки з міського бюджету становить 525 тис. грн. Зокрема, 205 тис. грн. – на 2020 рік.

Депутати на засіданні сесії Ужгородської міськради сьогодні внесли окремі, здебільшого технічні зміни до Програми підтримки управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції на 2018-2020 роки; Програми «Молодь міста Ужгород» на 2019- 2021 роки та до одного з раніше прийнятих рішень «Про Орган з питань охорони культурної спадщини», рішення щодо літературної премії ім. П. Скунця.

Доповнили також додаток до одного з попередніх рішень сесії міськради щодо підтримки прибудинкових майданчиків за адресами вул. Олексія Маресьєва, 9 та вул. Миколаї Божук, 6. Обсяг видатків міського бюджету на 2019-2021 рік на ці майданчики – запановано по 162 тис.грн.

Також депутати затвердили Програму підтримки діяльності інститутів громадянського суспільства міста соціального спрямування на 2020 рік. На це передбачено 200 тис.грн.

Затвердили і Програму фінансування видатків на житлово-комунальні послуги Почесним громадянам Ужгорода на 2020 рік, на неї заплановано 300 тис. грн.

Підтримали депутати й Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгород на 2020 рік.

Метою Програми є відшкодування перевізникам за перевезення пільговиків на міських автобусних маршрутах загального користування. Передбачено за Програмою 25 млн. грн.

Також внесено зміни до ряду міських програм, а саме, до Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення Ужгорода на 2019-2020 роки, затвердженої раніше (рішення від 28.02.2019 №1436). У новій редакції викладено додатки до рішення.

Також внесли зміни у додаток до рішення (від 23.12.2015 № 48) «Про Програму підтримки обдарованої учнівської молоді та учнівського врядування м. Ужгорода на 2016-2020 роки». Зокрема, збільшили на 50 тис. грн загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми на один рік, – до 250 тис. грн. До Програми включили можливість фінансування витрат на оплату проїзду дітей на різні освітньо-виховні заходи.

Іншим рішенням внесли зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища міста Ужгород на 2018-2022 роки ( від 16.11.17 № 853) – в новій редакції викладено додатки про ресурсне забезпечення цієї програми, перелік завдань, які вона має вирішувати, результативні показники виконання її завдань.

Річний план діяльності Ужгородської міськради та виконавчого комітету з підготовки проєктів регуляторних актів на 2019 рік доповнили на сьогоднішній сесії міськради. Так, планується додати проєкти про зміни до Положення про надходження плати за тимчасове користування місцями комунальної власності для розташування рекламних засобів; про затвердження норм надання послуг із вивезення побутових відходів в Ужгороді; про зміни до Положення про залучення коштів фізичних та юридичних осіб на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Затвердили ужгородські депутати на міській сесії сьогодні і Програму підготовки до формування земельних ділянок та визначення їх як об’єктів цивільних прав на 2020 – 2022 роки. У додатках до Програми наведено перелік завдань для її виконання, ресурсне забезпечення та показники, за якими оцінюватиметься її реалізація.

Іншим рішенням до Програми підготовки до продажу земельних ділянок на 2018-2020 роки (від 13.12. 2018 р. №1333) внесли зміни, оскільки її виконання потребує додаткових коштів.

Ще одне рішення сьогоднішньої сесії міськради – внесення змін до комплексної Програми відновлення історичного центру Ужгорода на 2017-2020 роки. Депутати підтримали також зміни до Програми капітального ремонту житлового фонду Ужгорода на 2018-2022 роки. У цьому проєкті у новій редакції викладено додатки щодо переліку житлових будинків, внесених до плану проведення капремонту на 2019 рік (першочергові заходи Програми).

Для впровадження енергоефективних заходів та зменшення споживання електроенергії у комунальній сфері міста в рамках реалізації програми Револьверного фінансування «Енергозбереження» міжнародної Північної Екологічної Фінансової корпорації (НЕФКО) депутати підтримали внесення змін до Програми реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2017-2020 роки. Виконання програми передбачено в 2020 році. Зміни до Програми стосуються також капітального ремонту зовнішнього освітлення на вулиці Українській та внутрішньоквартальних територій на вулицях Канальній та Івана Айвазовського.

Зміни внесли депутати Ужгородської міськради сьогодні на сесії і до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018-2022 роки. Зокрема, ідеться про поповнення статутного капіталу КП "Парк кульутри та відпочинку "Під замком".

Ще одним рішенням збільшили розмір статутного капіталу комунального підприємства «Водоканал м. Ужгорода» на 400 тис. грн. за рахунок грошового внеску Власника (Ужгородської міської ради) і понад 46 тис. грн. за рахунок майнового внеску. Загалом розмір статутного капіталу цього підприємства затвердили у розмірі понад 102 млн. грн.

Розмір статутного капіталу комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт» збільшили на 6,5 млн. грн. та затвердили загалом у розмірі понад 63 млн. грн.

Зміни та доповнення до одного з додатків до Програми економічного і соціального розвитку міста на цей рік внесли депутати Ужгородської міськради, вони стосуються показників будівництва, реконструкції та капітального ремонту соціально-культурних та комунальних об’єктів на 2019 рік. Так, передбачили обсяг фінансування на будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту в загальноосвітній школі I-III ступенів №6 імені В.С.Гренджі-Донського у розмірі понад 1,5 млн. грн., у тому числі: субвенція з державного бюджету – 745,7 тис. грн., кошти міського бюджету – 775 тис. грн.

Депутати підтримали рішення про здійснення у 2019 році місцевого запозичення до бюджету Ужгорода – отримання кредиту від Укргазбанку. Гроші потрібні для проведення капітального ремонту та реконструкції міських шляхів. Планується укладення кредитного договору на 14 млн. 430 тис грн. терміном на рік із можливістю дострокового погашенням. У рішенні, з урахуванням критичних зауважень, ідеться про умови погашення кредиту, відсоткову ставку тощо.

За ще одним рішенням, прийнятим сьогодні на сесії Ужгородської міськради, в комунальну власність міста безоплатно буде прийнято поліпшення, зроблені на стадіоні "Авангард", у рамках договору про спільну діяльність Ужгородської міської ради, стадіону та Благодійного фонду підтримки спортсменів та футболістів "Академія футболу Карпатія".

Як відомо, на стадіоні провели реконструкцію та модернізацію спортивних споруд, реконструкцію футбольного поля тощо, легкоатлетична доріжка тепер відповідає міжнародним стандартам.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Піонер 2019-11-14 / 14:12:05

    За 6 тис. євро хочемо безпеку в місті?, замість стадіону краще б з наркоманами боролись то може на той стадіон ще хтось піде.