Закарпатські прикордонники пропустили до Словаччини бурштин на 550 тисяч Євро

Закарпатські прикордонники пропустили до Словаччини бурштин на 550 тисяч Євро
У п’ятницю, 15 листопада, окружний суд міста Кошице (Словаччина) розглядав клопотання прокурора про тримання під вартою чотирьох українців, яких звинувачують у контрабанді бурштину.

 

Йдеться про рекордні майже 700 кг коштовного каміння. Три автівки з нелегальним бурштином успішно пройшли український кордон на початку тижня.

Як повідомило Mukachevo.net, українців затримали у словацькому місті Кошице біля офісу міжнародної компанії перевезення вантажів DHL Express. Бурштин вони намагалися переправити до Гонконгу.

Контрабанду словацькі митники виявили під час огляду трьох автомобілів. У Skoda octavia було знайдено 288 кг бурштину, у Mercedes-Benz – 36 кг, у ще одній Skoda Octavia – до 374 кг бурштину. Разом – 698 кг за орієнтовною ціною 550 тис. євро.

Розслідування довело, що всі четверо українців приїхали до Словаччини у вівторок, 12 листопада, вранці через українсько-словацький прикордонний перехід «Малі Селменці – Велке Слеменце».

Нині Василь П., Йосип С., Василь Д. та Богдан О. перебуватимуть під вартою. Двоє з них уже мали проблеми із законом на території Словаччини. Вони займалися контрабандою сигарет і отримали депортацію.

zaxid.net

Фото Korzár SME

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів