Наукова бібліотека УжНУ презентує книжкову виставку до Дня гідності та свободи

Наукова бібліотека УжНУ презентує книжкову виставку до Дня гідності та свободи
Щороку День гідності та свободи українці відзначають 21 листопада – в річницю початку Євромайдану. Свято затверджене указом п’ятого президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року "Про День гідності і свободи". До цієї пам’ятної дати у Науковій бібліотеці УжНУ розгорнуто книжкову виставку «Майдан – фортеця духу».

 

На виставці  представлено книги та періодичні видання із фондів Наукової бібліотеки Ужгородського національного університету, основною темою котрих є герої, перебіг та осмислення подій Революції Гідності. Це виданняяк вітчизняних, так і зарубіжних авторів: фотоальбоми, хронологічні довідники, літописи очевидців подій, романи, оповідання, нариси, присвячені доленосним подіям в Україні початку XXI ст. Зокрема: «Іловайськ: розповіді про справжніх людей» Євгена Положія, «Армагеддон на Майдані: роман-реквієм» Василя Базіва, «94 дні. Євромайдан очима ТСН», «Книга пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України» та багато інших.

Заступниця директора Наукової бібліотеки УжНУ Вікторія Воробець зазначає: «Майдан 2004 року та Революція Гідності 2013 року стали символами Свободи і Гідності українського народу. Українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Ми вшановуємо громадянський подвиг учасників Революції Гідності, увічнюємо пам’ять самовідданих українців, Героїв Небесної Сотні, які поклали свої життя у боротьбі за самовизначення нації, героїв-воїнів АТО, котрі загинули, захищаючи кордони та суверенітет нашої держави».

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів