У Мукачівському замку «Паланку» відкриють експозицію ливарства

У Мукачівському замку «Паланку» відкриють експозицію ливарства
У Мукачівському замку «Паланок» наступного року до Міжнародного дня музеїв відкриють експозицію ливарства. У ній будуть представлені старовинні печі, чавунні люстри та колекція терезів.

 

За словами директора Мукачівського історичного музею Михайла Белеканича, вже вдалося зібрати більшість експонатів, основна частина колекції це старовинні печі із села Фрідяшово. Саме там ще за часів Марії Терезії існував завод з їхнього виготовлення. Окрім музею ливарства, який урочисто відкриють 18 травня, на усіх відвідувачів замку чекає святкова програма, виставки картин. Вхід, за словами керівника, в цей день буде вільним!

Крім того, наступного року в "Паланку" планують відновити етнографічну експозицію та частково відбудувати часткол – дерев’яні загострені стовпи які раніше огороджували замок.

Задля зручності відвідувачів замку тривають роботи з оновлення паркінгу. У нижньому замку вже замінено кам’яну бруківку площею 750 кв. метрів, наразі тривають роботи у замковому рові, на площі близько 1000 кв. метрів вимощують камінь, частину робіт вже виконано. Також тут планують розширення під’їзної дороги, щоб нею могли проїхати два автомобілі шлях збільшать на метр в ширину та 400 метрів в довжину. Подовжать і тротуари, пішохідні доріжки збільшать на півметра та встановлять перила. Для покращення безпеки облаштують шлагбаум та систему пропуску автомобілів.

Таким чином тут сподіваються створити комфортні умови для відвідувачів та зацікавити ще більше людей завдяки новим експозиціям. Усі роботи проводяться за гроші Мукачівського історичного музею. До речі , з початку року замок «Паланок» відвідало близько 230 тисяч туристів, інформує Мукачівська ОТГ.

 

20 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів