УжНУ – учасник міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті»

УжНУ – учасник міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті»
Ужгородський національний університет – у числі переможців конкурсного відбору вишів для реалізації великого міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті». Разом із деякими іншими українськими закладами вищої освіти, які відіграють важливу роль у розвитку освіти на регіональному та загальнодержавному рівні, УжНУ став учасником проєкту, що реалізується Університетом Масарика у Брно за підтримки Чеської агенції розвитку.

 

За інформацією керівниці відділу міжнародних зв’язків УжНУ Оксани Свєженцевої, проєкт «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті» спрямований на посилення можливостей працівників середнього менеджменту та викладачів українських університетів, що готують майбутніх педагогів. Він тривалий – має завершитися в грудні 2021 року.  

–  Упродовж 2019-2021 років у м. Брно загалом відбудеться 5 інтенсивних тижневих вишколів, присвячених актуальним темам вищої освіти. Мова, зокрема, про підготовку педагога у 21 столітті, внутрішню оцінку вищих навчальних закладів, інтернаціоналізацію університетів та підготовку і участь у міжнародних проєктах, та інші теми, що відповідають актуальним інтересам учасників. Також у наступному році відбудеться конференція українських та чеських докторантів (аспірантів), яка включатиме й освітню програму, спрямовану на знайомство з можливостями для молодих науковців. Буде також оголошено конкурс міжнародних докторантських (аспірантських) мініпроєктів, які можуть отримати мінігрант для публікації спільної статті, – конкретизує Оксана Свєженцева.

У ці дні в чеському місті Брно триває перший захід проєкту – майстер-клас на тему «Підготовка вчителя 21-го століття», в якому наш університет представляє начальник Навчальної частини Анатолій Штимак. Протягом тижня учасники знайомляться з темами щодо творення візії, навчальної програми, підготовки акредитації та нових трендів у навчанні й підготовці майбутніх педагогів. 

Учасники програми також мають можливість взяти участь у міжнародній конференції про енвайронментальну освіту майбутніх педагогів.

uzhnu.edu.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів