Шпаргалка: щоденні звички, які покращать ваше самопочуття

Шпаргалка: щоденні звички, які покращать ваше самопочуття
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Більше білка

Вживати більше білка. Наукові дослідження свідчать, що дорослі люди у віці до 65 років мають для підтримки здоров'я споживати близько 0,8 г харчового білка на кілограм маси тіла. Після 65 років потрібно трошки більше, вже 1-1,2 грама білка на кілограм маси тіла.

Людям у цьому віці фахівці рекомендують додавати у свої прийоми їжі корисні джерела білка. Це вживання на сніданок яєць або вівсянки, а на обіди та вечері — риби, тофу або курки.

Більше рухатися

Вчені радять додати у свої повсякденні справи якомога більше руху: ходити на прогулянки, підніматися сходами, виконувати доступні вправи. Наприклад, під час розмов телефоном краще завжди вставати на ноги та ходити, під час реклами по телевізору — розминатися. Словом, використовувати будь-яку можливість, щоб змушувати м'язи тіла працювати.

Дихальна гімнастика

Виділяти 30 секунд у день на дихальні вправи. Є дуже проста вправа для зняття напруги з тіла: протягом 30 секунд потрібно зробити п'ять глибоких вдихів. Вдихнувши, подумки порахуйте до п'яти та видихніть, потім знову порахуйте до п'яти та зробіть вдих. Ця вправа допомагає розслабитися і під час регулярного виконання покращує реакції організму на стрес.

Боротьба зі стресом може допомогти зберегти високу функціональність імунної системи, а також нервової системи та системи травлення і сну, підкреслюють наукові фахівці.

Розтяжка

Розтягуватися щоранку. Навіть така проста річ як розтягнення м'язів може істотно вплинути на загальний стан здоров'я, стверджують дослідники. Вранці, перш ніж встати з ліжка, виконайте кілька простих вправ. Наприклад, лежачи на спині витягнути одну ногу, підтягувати іншу, складену в коліні, до грудей і притримувати в такому положенні приблизно 30 секунд.

Щоденні прогулянки

Прогулянки на свіжому повітрі щодня забезпечують мозкові клітини припливом кисню і таким чином захищають мозок від пошкоджень та передчасного старіння — це дуже простий, але водночас дієвий спосіб захистити себе від серцево-судинних хвороб.

Джерело: Ukr.Media

 

22 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів