Чемпіонат України. Друга ліга. Заключний поєдинок програно, але гідно

Чемпіонат України. Друга ліга. Заключний поєдинок програно, але гідно
Багато критики у цьому сезоні лунало на гру ФК «Ужгород». У більшості випадків вона була справедливою. Навіть неозброєним оком було видно і багато огріхів у тактичній і фізичній підготовці гравців. Гіркоти додав і провал на фініші літньо-осінньої частини чемпіонату серед команд Другої ліги. Сім поразок поспіль. Це багато. Чому команда опинилась в такій «ямі»? Де тренерський штаб припустився помилок? Чому не було передбачено швидкий вихід із кризи? Але це вже питання при підведенні підсумків літньо-осінньої частини чемпіонату ФК «Ужгород».

 

Заключний поєдинок сезону 2019 року ужгородці провели на виїзді із вишгородським «Діназом», який став твердим середнячком чемпіонату.

Гра розпочалась вдало для нашої команди. Вже на 2 хв. Машталір опинився перед воротами господарів і захисник не знайшов нічого кращого, як завалити нашого гравця. Пенальті і червона? Ні пенальті і жовта картка. Досить дивне рішення арбітра. Віктор Ряшко чітко виконав пенальті. На 14 хв. довгим виводили на ворота «Діназа» Машталіра, але голкіпер господарів вийшов далеко за межі штрафного майданчика і зумів ліквідувати небезпеку. На 15 хв. захисники «Ужгорода» дали можливість супернику нанести удар по нашим воротам з 16–17 метрів, але Лютнянський дотягнувся до м’яча і відбив його на кутовий.

На 18 хв. знову «Діназ» отримав можливість завершити атаку ударом із 16 метрів, але, на щастя, м’яч оминув площину воріт. На 25 хв. господарі зуміли рахунок зрівняти. На лівому фланзі захисту біля бокової лінії поля помиляється Олександр Ковчар і «Діназ» провів швидку атаку, м’яч передано у центр штрафного майданчика, послідував удар із 10 метрів і Лютнянський виявився безсилим – 1:1. На 31 хв. біля кутового прапорця помиляється Павленко, м’яч підхопили господарі, атаку було завершено ударом, але м’яч пройшов за межі поля біля самісінької стійки воріт.

На 37 хв. знову небезпека з правого флангу атаки «Діназа». Отримавши м’яч майже на куті штрафного майданчика, форвард господарів змістився у центр і пробив. М’яч пролетів над самісінькою «дев’яткою». На 47 хв. помилка у центрі захисту «Ужгорода» дала можливість гравцю господарів вийти віч-на-віч з нашим голкіпером, але Мирослав Лютнянський у стрибку у ноги зумів заволодіти м’ячем. На 50 хв. знову захист дає можливість нанести удар із 12–13 метрів, але знову на висоті Лютнянський. А на 51 хв. «Діназ» виходить вперед. Помилка Федака дала можливість господарям провести другий м’яч у наші ворота – 2:1. На 62 хв. невпевнена гра захисту привела до пенальті у наші ворота. Лютнянський дотягується до м’яча і відбиває його.

На 63 хв. Павленко порушує правила перед самою лінією штрафного майданчика. Удар із 18–20 метрів відбиває поперечина воріт. На 68 хв. Селещук невдало грає головою і виводить форварда «Діназа» на наші ворота. На цей раз гравець господарів не схибив – 3:1. На 69 хв. непоганою комбінація вдалась нашій команді. На завершальному етапі Сергій Машталір взяв гру на себе, але удару трохи забракло точності. На 72 хв. хороша атака «Ужгорода» лівим флангом Машталір здорово зрізає кут і проходить з м’ячем уздовж лінії воріт. Пас під удар і Володимир Дуран замикає передачу, перенаправляючи м’яч у ворота «Діназа» – 3:2.

На 74 хв. Ряшко непогано підкручує м’яч зі штрафного, але Машталір не попадає по м’ячу з 8–9 метрів до воріт. На 78 хв. знову свою майстерність продемонстрував Лютнянський, витягши складний м’яч із кута воріт. На 87 хв. «Ужгород» провів швидку атаку лівим флангом, на удар вивели Машталіра, але Сергій не потрапив м’ячем у площину воріт з близької відстані. Фінальний свисток зупинив нашу команду в атаці…

Сьома поразка поспіль. На жаль, відкинула нас на дно турнірної таблиці. Якщо за перші 5 поразок є багато претензій до гравців ФК «Ужгорода», то з тернопільською «Нивою» наша команда зіграла набагато краще. У неділю з вишгородським «Діназом» ФК «Ужгород» взагалі видав хорошу гру. Це була одна із кращих ігор у цьому сезоні.

Гравці рухалися, боролися, багато чого виходило, провели на виїзді два голи, але прикрі помилки захисту привели до поразки. Просто відмінно зіграв Мирослав Лютнянський, великий об’єм роботи виконали Ряшко та Пуканич, постійно тримав у напрузі захист суперників Машталір. Від гри до гри додає Шкіндер, активними були Федак та Ковчар. Добре увійшли у гру Дуран і Ференцик. Шкода. За великим рахунком ужгородці у цьому поєдинку заслуговували мінімум на нічію.

Попереду зимові канікули. Тренерському штабу доведеться працювати у «поті лиця», щоб поставити гру команди і підвести гравців на пік форми. Потрібно повернути лице футболу м. Ужгорода.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ

ФФЗ

 

25 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів