Юрій Пойканс: «Закарпаття – унікальний регіон, який неможливо відкривати зі Львова чи іншого міста»

Юрій Пойканс: «Закарпаття – унікальний регіон, який неможливо відкривати зі Львова чи іншого міста»
Надзвичайний і Повноважний посол Латвійської республіки в Україні Юрій Пойканс (на фото - крайній зліва), розповів сьогодні під час прес-конференції про те, як виникла ідея відкриття почесного консульства Латвія в Ужгороді.

 

«Україна з Латвією тісно співпрацює, – почав дипломат. – Нещодавно в Латвії був Президент Зеленський. Водночас ми з року в рік фіксуємо зростання в торгівлі двох країн, більше того – цьогоріч ми матимемо рекордні показники торгівлі з Україною, починаючи з 90-х років. Маємо три напрями транспорту – з Риги можна в Львів, Київ, Одесу подорожувати. Але коли я приїхав в Україну, то побачив можливість зміцнити наші стосунки в різних регіонах держави. Закарпаття має дуже цікаву історію, і це унікальний регіон, який неможливо відкривати зі Львова чи іншого міста. Ідея відкриття почесного консульства Латвії була обґрунтованою, бо Закарпаття має свій потенціал».

Посол також уточнив, що почесні консульства Латвії на теренах України працюють в Одесі, Запоріжжі, Чернігові, Дніпрі та Львові, а від сьогодні – і в Ужгороді.

Ю. Пойканс наголосив, що Ужгородський національний університет має давні й міцні взаємини з латвійськими вишами. Більше того, під час візиту до Ужгорода зараз вдалося домовитися про конкретні напрями співпраці між навчальними закладами.

«Відкриття почесного консульства – це відкриття нових зв’язків, нових можливостей, а загалом ми відкриті по співпраці у всіх галузях», - додав посол.

Нагадаємо: сьогодні в Ужгороді відкрили Почесне консульство Латвії.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів