На Виноградівщині коштом Євросоюзу розпочали реконструювати дамбу

На Виноградівщині коштом Євросоюзу розпочали реконструювати дамбу
У вівторок, 26 листопада, у Виноградові відбулася Стартова конференція проекту HUSKROUA «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA (Безпечна Тиса).

 

Проект впроваджується у рамках Програми транскордонного співробітництва ЄС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014 – 2020 за партнерства Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства (Угорщина), Виноградівського міжрайонного управління водного господарства, Виноградівської РДА та ГО «Екосфера» на території Виноградівського району Закарпатської області та регіону Саболч-Сотмар-Берег Угорщини. Грантовий контракт на виконання проекту підписали Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса та Міністерство закордонних справ і торгівлі Угорщини як керівний орган управління Програми транскордонного співробітництва.

Основним інфраструктурним елементом проекту на українській території є реконструкція 9,5 км лівобережної дамби річки Тиса на ділянці між селами Теково і Гетеня, а також будівництво локального протипаводкового центру в с. Тисобекень Виноградівського району. Також проект передбачає проведення освітніх заходів серед місцевого населення і молоді. Бюджет проекту – понад 4,1 млн євро, а завершити його реалізацію мають у серпні 2022 року.

 

Пресслужба ОДА

 

27 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів