МЗС України: 'Тузлу розмиває море, але кордонів не розмити'

Навіть якщо острів Тузла буде повністю змито водою, кордони між Україною та Росією визначатимуться за старими георгафічними координатами - повідомив речник МЗС, Маркіян Лубківський, коментуючи повідомлення про те, що острів розмивається морем.

 

"Міністерство закордонних справ не ? ще таким могутнім, щоби перешкоджати природнім процесам. Те, що бере природа, звичайно, ми не можемо на це мати жодного впливу. Я би тут не домішував певні речі, принципові з точки зору непорушності державного кордону. Державний кордон ми будемо позначати, і з цього ми виходимо на переговорах, так як проходив адміністративний кордон між колишніми радянськими республіками незалежно від того піде Тузла під воду, чи вона не піде під воду", - сказав Маркіян Лубківський.
Як і попереджали українські екологи, острів у Керченській протоці, що став причиною серйозних суперечок між Москвою та Ки?вом восени минулого року, розмива?ться внаслідок зміни течії через збудовану росіянами дамбу, яка не дійшла українського кордону кілька десятків метрів.

 

27 травня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів