Виставка Павла Ковача «Стіна» відчинить свої двері в Ужгородському скансені

Виставка Павла Ковача «Стіна» відчинить свої двері в Ужгородському скансені
Персональна виставка Павла Ковача «Стіна» відчинить свої двері для відвідувачів 3-го грудня о 16.00 год.

 

У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту 3 грудня відкриється персональна виставка Павла Ковача.

Роботи, що складатимуть експозицію не є ретроспективою, хоча й виконані в різні роки, але об’єднані загальною концепцією – «Стіна». 

Павло Ковач народився 9 червня 1959 року в селі Свобода Берегівського району Закарпатської області.

Фахову освіту здобув в Ужгородському училищі прикладного мистецтва (1976-1980). Його педагогами з фаху були Іван Маснюк, Шандор Петкі. Головним вчителем митець вважає Павла Бедзіра.

З 1993 року є членом живописної секції Закарпатської організації Національної спілки художників України. Працює в галузі станкового живопису, графіки, перфомансу, інсталяції.          

Лауреат обласної премії ім. Й. Бокшая та А. Ерделі в галузі образотворчого мистецтва  за живописний твір «Холодний вітер Nord vest» (2018 р.). 

Окремою сторінкою мистецького життя Павла Ковача є його причетність до закарпатського монументального мистецтва. У 80-х роках ХХ ст., працюючи головним художником на турбазі «Світанок», виконав настінні розписи на турбазах: «Світанок»  (Ужгород), «Верховина» (с. Кам’яниця), «Дубовий гай»  (с. Кострино). 

Шістнадцять років (з 2002 по 2018 рр.) віддав роботам з реконструкції та відновлення настінного живопису знакових сакральних об’єктів Закарпаття.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів