П’яні на дорогах Закарпаття: цьогоріч поліція виявила 1232 водіїв "під шафе"

П’яні на дорогах Закарпаття: цьогоріч поліція виявила 1232 водіїв "під шафе"
З початку року співробітники секторів реагування патрульної поліції територіальних відділів і відділень поліції Закарпаття задокументували 1232 випадки керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності, складені адмінпротоколи за керування в стані сп’яніння передано на розгляд у суд.

 

З початку року (станом на 29 листопада) працівники секторів реагування патрульної поліції територіальних підрозділів ГУНП в Закарпатській області задокументували 1232 факти керування водіями транспортними засобами в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння (ст.130 КУпАП).

Найбільше нетверезих водіїв виявили правоохоронці Ужгородщини (140), Іршавщини (131) та Хустщини (131).

Так, упродовж минулої доби випадки керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння задокументували поліцейські Мукачівського районного відділення та Хустського міського відділу поліції. Перші зупинили в селі Великі Лучки п’яного місцевого жителя, який керував мотоблоком. А в Хусті нетверезий водій незареєстрованого мотоцикла виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем. На щастя, мотоцикліст відбувся незначними травмами. Від проходження медосвідування на стан сп’яніння відмовився. На правопорушника в присутності свідків склали адмінпротоколи за скоєння ДТП, за керування в стані алкогольного сп’яніння і без відповідних документів.

Складені на правопорушників адмінпротоколи за ст.130 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, що перебуває в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) правоохоронці скеровують до суду для прийняття остаточного рішення.

Нагадаємо, що за керування транспортним засобом особою в стані алкогольного, наркотичного сп'яніння, за передачу керування особі, яка перебуває в стані сп'яніння, а також за відмову водія від проходження огляду на стан сп'яніння – законом передбачено накладення штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10200 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Повторне протягом року вчинення правопорушення тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 гривень) з позбавленням права керування на строк три роки.

На водіїв, які двічі протягом року піддавалися адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, очікує штраф у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (40800 гривень) з позбавленням права керування на строк десять років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Вживання водієм транспортного засобу після ДТП алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану сп'яніння чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого огляду - тягне за собою накладення штрафу у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 гривень) або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів