Як впливають на авто мороз і сніг: 5 головних небезпек

Як впливають на авто мороз і сніг: 5 головних небезпек
Взимку погодні умови не дуже сприятливі для експлуатації автомобіля. У цей період слід ретельніше ставитися до технічного стану автомобіля. Саме сніг і мороз можуть стати причиною поломки.

 

Чим же небезпечні погодні умови взимку для машини? Розглянемо 5 аспектів, які можуть вплинути на технічний стан авто.

  1. Ходова частина при температурі повітря – 10 ° С і нижче, починає вести себе по-іншому. Підвіска стає менш «еластична», адже резина сайлент-блоків на морозі стає твердішою, а робоча рідина амортизаторів – більш в’язка. Для цього взимку потрібно починати плавний старт, щоб всі частини підвіски змогли прогрітися під час руху.
  2. Під час сильних опадів взимку на колісні арки прилипає сніг. Це заважає нормально повертати, і може привести до поломки підкрилків. Також, часто сніг прилипає до дисків, що може порушити балансування коліс. Тому, перед поїздкою потрібно очищати колісні арки і диски від снігу та льоду.
  3. Якщо на вулиці був сильний мороз, то після нічної стоянки «двірники» можуть примерзнути до скла. У такій ситуації не можна їх вмикати. Потрібно спочатку прогріти салон, і очистити лобове скло від льоду.
  4. Потрібно акуратно їздити по засніжених ділянках доріг. Під шаром снігу може ховатися яма, камінь або бордюр. Така перешкода може сильно зашкодити машині або призвести до дорожньо-транспортної пригоди.
  5. При температурах нижче “нуля” акумулятор працює гірше, і навіть може розрядиться, якщо довго стоїть на морозі. Тому, краще відстежувати прогноз погоди, і, якщо намічається сильний мороз, то краще його зняти і занести в тепле приміщення.

Джерело: from-ua.com

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів