Тренінг для ОСББ, ЖБК, управителів багатокватирних будинків

Тренінг для ОСББ, ЖБК, управителів багатокватирних будинків
Тренінг для менеджерів/управителів багатоквартирних будинків, голів правлінь ОСББ, ЖБК на тему "Нові реалії управління багатоквартирними будинками: юридичні аспекти" відбувся нещодавно в Ужгородській міській раді.

 

Відкрила тренінг, представила спікерів та ознайомила з темою зібрання начальниця відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж департаменту міського господарства Ужгородської міськради Марина Куберка.

Тренінг провели консультанти проєкту IFC "Енергоефективність у житловому секторі України» Володимир Бригілевич та Андрій Бурий.

Докладно йшлося про форми управління багатоквартирним будинком, переваги та ризики. Учасників ознайомили з цілями, завданнями, напрямками роботи “Асоціації менеджерів і управителів житловою нерухомістю”.

Говорили й про юридичні аспекти управління багатоквартирними будинками, зокрема про розвиток житлового законодавства України, правовий статус та особливості, практичні аспекти діяльності управителя, особливості взаємодії між управителем та ОСББ, особливості розірвання або зміни умов договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

Наголошувалося й на відмінностях, якими сучасний управитель відрізняється від ЖЕКу "старого зразка". Насамперед тим, що зараз співвласники багатоквартирного будинку мають право провести збори, щоб достроково розірвати договір з управителем, обраним за конкурсом органом місцевого самоврядування, та обрати іншого управителя (чи створити ОСББ) або відмовитися від продовження дії договору з управителем, якого вони обрали самостійно.

Найбільше під час тренінгу голови правлінь ОСББ запитували про ведення претензійно-позовної роботи із боржниками.

Навчання організоване за підтримки проєкту IFC, групи Світового банку «Енергоефективність у житловому секторі» за фінансування Швейцарської Конфедерації в рамках Школи професійного управління багатоквартирними будинками «Управбуд» у співпраці з Асоціацією менеджерів і управителів житловою нерухомістю.

Пресслужба Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів