«Полювантизм» в «Оксамиті» на сцені StageLAB Київського театру оперети презентувала ужгородка Юлія Єгорова-Рогова

«Полювантизм» в «Оксамиті» на сцені StageLAB Київського театру оперети презентувала ужгородка Юлія Єгорова-Рогова
Про унікальний проєкт, який вдалося втілити 28 листопада 2019 року в життя відомій закарпатській художниці Юлії Єгоровій-Роговій спільно з однодумцями - читайте детальніше.

 

Користувачка Фейсбук Яніна Заліська про саму подію написала так: "Щастить тим, хто хоче бути щасливим!

Ужгородська художниця Юлія Єгорова - Рогова малює картини новим методом: полювантизмом. Це її відкриття і цього слова нема у словниках. Мисткиня обгрунтовує його як полювання на полотні, безпечне чи етичне полювання. У його основі – "прямолінійність, відвертість у всьому, у діях, думках, висловлюваннях".

Художниця продемонстувала свій оригінальний метод під час презентації нового числа журналу "Оксамит", що відбулась вчора у Київському театрі оперети. Там же звідучора діє її персональна виставка (на другому поверсі). Родзинкою відкриття виставки став своєрідний перформанс, влаштований Юлією. Під живу музику мисткиня стріляла «пензлями-стрілами» по чорному полотні, і під час дотику до нього утворювалися яскраві відбитки.

"Її картини наповнені рухом, доброю енергетикою, емоціями щастя. Сама Юлія є дуже позитивною і світлою творчою людиною, часто посміхається, і її позитив і відкритість до людей, до спілкування з людьми, передається через картини, які вона сама створює і запрошує створити разом з нею".

Відеозапис із події можна переглянути за посиланням.

Про унікальний проєкт, який вдалося втілити в життя відомій закарпатській художниці Юлії Єгоровій-Роговій спільно з однодумцями, а також про інші співзвучні й оригінальні речі  написала Головний редактор Всеукраїнського суспільно-політичного журналу "Оксамит" Тамара Маркелова  на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

"І знову Журнал Оксамит зібрав на презентацію чергового числа героїв численних публікацій, читачів, шанувальників, митців і всіх небайдужих, хто відгукнувся на запрошення редакції. Ця соціально важлива культурно-мистецька подія під назвою «Полювантизм» в «Оксамиті» відбувалася на новій експериментальній сцені StageLAB Київський театр оперети1 . Фантастично тепла, енергетично світла, сердечна атмосфера панувала протягом усього святкового вечора.

Жодне свято, звичайно, не може обійтися без пісні! Адже пісня – це трепетне серце народу, його невмируща душа. Порадувати присутніх своїм чарівним співом завітав унікальний творчий колектив «Згарда» у складі: July Vitranyuk Юлії Вітранюк – вокал, Тимофія Музичука – джемба, народні духові, вокал, Ігора Діденчука – контрабас, Владислава Ваколюка – бандура.

Згарда – це прикраса, давнє гуцульське намисто. Ще з дохристиянських часів зґарда вважалася цінним оберегом. Виступ молодого колективу вразив автентичним репертуаром, майстерністю, унікальністю голосів. Цей спів – справжній скарб, дійсний оберіг української культури, окраса і гордість творчого спадку нації. Не дарма «Згарда» постійно представляє Україну на міжнародних конкурсах та фестивалях. Дякуємо виконавцям та викладачці вокалу шановній Галина Гаценко за участь у презентації та співпрацю з «Оксамитом».

Громадські ініціативи, суспільно корисні справи традиційно цікавлять журналістів видання. Ми помітили, що за п’ять років російсько-української війни діяльність більшості громадських організацій, які допомагають армії, зменшилася або й зовсім зійшла нанівець. Але є такі, які досі активно працюють, розширюються й залучають жінок стояти на варті України. Саме про такий приклад діяльності йдеться в інтерв’ю Оксана Дмитренко з Olena Biletska під заголовком «Українська Жіноча варта» на варті нашого спокою». Олена Білецька, голова громадської організації «Українська Жіноча варта» розповіла присутнім про діяльність організації, яка налічує у своїх лавах тридцять тисяч членів та запросила долучатися до варти не тільки військової, але й цивільної. За словами Олени Білецької справ у підрозділів «Українська Жіноча варта» вистачить на всіх.

Культура, як рослина: у неї не лише гілки, але й коріння, і важливо, щоб наше пізнання минулого починалося саме з нього. Таким був лейтмотив виступу метрів українського пісенного мистецтва – народного артиста України, Посла миру, голови Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва, голови журі Міжнародний конкурс вокалістів «Пам’яті Мусліма Магомаєва» Gurban Abbasov та співачки, телеведучої, співорганізатора конкурсу «Пам'яті Мусліма Магомаєва» Natalia Kudryashova. У виконанні неперевершеного дуету прозвучала пісня «Чорнії брови, карії очі".

Гурбан Аббасов і Наталія Кудряшова розповіли про історію конкурсу, запросили відвідати місто Трускавець під час його проведення 6-8 грудня цього року. Організатори запевнили, що ніхто не буде розчарованим, а навпаки – буде зачарованим організацією заходу, яку забезпечує команда міста-курорту під керівництвом міського голови Трускавця Андрій Кульчинський.

Редакція «Оксамиту» започаткувала цикл матеріалів на тему: бути громадянином: право чи обов’язок? Першою свій погляд на сторінках видання презентувала Олена Костинська – голова ГО «Народно-Конституційна Платформа Всеукраїнської Єдності». Як героїня нової рубрики Hellen Kostynska висловила сподівання щодо розширення партнерських зв’язків між представниками громадських організацій, які присутні на сторінках видання, та на даному заході.

Прислів’я «Не було б щастя, але нещастя допомогло» вкотре підтвердило свою життєву мудрість, перевірену століттями. Свідченням цьому є реальна життєва історія лікаря-натуропата Центру «Алхімія Стихій», завідувача кафедри енергоінформаційного здоров’я Європейського університету функціональної медицини, професора KudRa Oleg . Інтерв’ю з Олегом Кудрею можна почитати на сторінках «Оксамиту». Втім присутнім пощастило познайомитися ближче з нашим героєм, почути цікаву розповідь про духовну природу людини, унікальною авторську методику відновлення фізичного і душевного здоров’я …

Приємно, що серед героїв часопису «Оксамит», які створювали захоплююче святкове дійство, була випускниця Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури Марія Пиріжок (Mari Pirojok) . Засновниця екобренду MonoMonoBrand виготовляє ексклюзивний авторський одяг ручної роботи з домотканих конопляних полотен. Марічка переконана, що конопляний одяг має сакральну силу, він відкриває серця і душі своїх власників для високих позитивних енергій. Захоплено зустріли присутні «конопляну» колекцію одягу Марії Пиріжок.

Капелюшки належать до ексклюзивних речей гардеробу кожної модниці. Під час показу були продемонстровані капелюшки Ужгородської модистки Yulya Lazorik, які допомагали створювати довершений образ моделі.

Її джерело натхнення – саме життя. Художниця Julie Yegorova – героїня «Оксамиту» – черпає натхнення у містичних куточках Карпат, таємничому зіллі мольфарів, безодні зоряного неба. Як вправна лучниця, вона стріляє «пензлями-стрілами» по полотні, утворюючи на ньому неповторні відбитки. Поєднання граціозних рухів стрільця з його мистецьким баченням картини у дійсності символізує народження нового життя, космосу, нових планет...

Кольоровий бум полювантизму Юлії Єгорової-Рогової, буревій нестримних почуттів, істинне джерело емоцій відтворили за допомогою перформансу актори: АгнесАгнесса Цвелодуб, Никита Шева під музичний супровід Filchakov George.

Після перформансу в арт-фойє театру відбулося відкриття персональної виставки творчих робіт Юлії Єгорової-Рогової "Полювантизм".

Гості мали можливість продовжити дружнє спілкування у затишній залі театрального кафе «Браво» за горнятком запашної кави від нашого постійного смачного партнера компанії «Туркофе» Iryna Teplova, її регіональному керівнику.

Редакція журналу «Оксамит» висловлює щиру вдячність працівникам театру, особисто генеральному директору, народному артисту України Богдан Струтинський за гостинність і багаторічну співпрацю".

 

03 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів