Шпаргалка: які квіти не потребують постійного поливу взимку?

Шпаргалка: які квіти не потребують постійного поливу взимку?
Квіти по-різному реагують на холод. Тож потрібно знати, що потрібно саме вашим вазонам.

 

Алое

Це корисна, невибаглива рослина, яка не вимагає якогось певного догляду. Вона прекрасно почуває себе на підвіконні в будь-який сезон. Алое відносять до сукулентів — вид, який володіє великим м'ясистим листям, в якому рослина запасає вологу. Її вистачає на довгий час, тому квітка добре себе почуває в опалювальний сезон, легко адаптується до пересушеного повітря, терпляче чекає, коли її поллють і внесуть добрива. Єдине, без вологи алое не буде рости. Але і не зів'яне — воно здатне існувати без вологи до 6 років. Взимку воду для поливу наливають в піддон, намагаючись рослину не поливати з лійки. Волога по капілярах піднімається вгору, насичуючи рослину. Через 30 хвилин воду з піддона виливають. Обприскування в холодну пору не проводять, а от якщо алое припадає пилом, його листя просто протирають вологою губкою.

Заміокулькас

Це екзотична і невибаглива рослина. Вона не примхлива до світла, ні до кількості вологи. Прекрасно себе почуває в невеликому горщику, без підживлень і частого поливу. Якщо заміокулькас залишиться без вологи на довгий час, то просто скине листя, втративши свій декоративний вигляд. Однак бульба, яка залишиться в ґрунті, буде відчувати в цей час себе чудово. Як тільки земля насититься вологою, з нього з'являться нові відростки. Єдина вимога для успішного росту заміокулькаса — не дуже поживна і ущільнена земля. Підійде ґрунт, перемішаний з піском, а також спеціальний склад для фіалок або кактусів.

Молочай

Це трав'яниста багаторічна рослина, батьківщина якої Мадагаскар. Декоративний вид зберігає при яскравому освітленні, однак від прямих сонячних променів її краще берегти — можуть з'явитися опіки. Навіть у холодну пору року, в період спокою,їй необхідне яскраве світло. До поливу рослина не вимоглива як влітку, так і взимку. Поливу молочай потребує лише кілька разів на місяць. Взимку навіть скорочують кількість до одного разу. Раз на півроку рекомендують промивати рослину під теплим душем. Якщо ж молочаю недостатньо вологи, він опускає листя, втрачаючи свій декоративний вигляд. Однак після поливу відразу приходить в норму. Надлишок вологи нерідко призводить до того, що зеленого вихованця вражає грибок.

Епіпремнум

Епіпремнум відносять до багаторічних ліан. Це невибаглива у догляді рослина, здатна прикрасити будь-який будинок. Він невимогливий до складу ґрунту, а пересадку проводять не частіше одного разу на три роки. Епіпремнум добре переносить сухе повітря в зимовий період і не потребує додаткової вологи. Полив в цей час проводять 1 раз в 10 днів. Воду вибирають м'яку, відстояну. Обов'язково стежать за тим, щоб верхній шар ґрунту просихав.

Каланхое

Ще один невибагливий сукулент, здатний радувати своїх власників яскравими, дрібними квітами різних відтінків. До того ж, він є лікарською рослиною. Каланхое чудово почувається на будь-яких вікнах. Полив проводять рідко, оскільки рослина володіє достатнім запасом вологи у своїх листках. Відмінно витримує різкі перепади температури і затінені місця. Для каланхое характерне тривале, рясне цвітіння навіть взимку.

Подокарпус

Подокарпус, або ногоплідник є багаторічною рослиною, яка повільно росте. Це невелике, невибагливе, але дуже красиве деревце. Віддає перевагу світлому місцю на вікні. Досить стійка до висихання, однак повного пересихання ґрунту краще не допускати. В зимовий період він потребує помірного поливу м'якою водою. Як правило, використовують або відстояну водопровідну, або фільтровану воду. Вологість повітря також намагаються підтримувати не менше 40%, обприскуючи з пульверизатора. Взимку також підтримують температуру — не дають їй опуститися нижче 6С.

Сансев'єрія

Сансев'єрія відома також під назвою «тещин язик» або «щучий хвіст». Рослина має пряме довге листя, яке за формою нагадує меч. Невибаглива квітка ні до світла, ні до режиму поливу. Однак у тому місці, де є велика кількість світла, вона має більш яскравий і насичений колір. В опалювальний сезон сансев'єрія чудово себе почуває і не потребує додаткового зволоження повітря. В щільних листках вона утримує достатню кількість вологи. Взимку в період спокою рослини, тому її не поливають зовсім. Не боїться ця квітка низьких температур і протягів, тому часто її використовують для прикраси північних вікон, балконів або холів.

Товстянка

Товстянка також відома як «грошове дерево». Рослина невибаглива до кількості світла. Її вирощують як на підвіконнях, так і в тіні. Товстянка потребує мінімального догляду. Вона має щільне, м'ясисте листя, яке накопичує вологу всередині і утримує її довгий час. Взимку їй підходить місце, де температура не опускається нижче 10 С. Якщо зима видалася теплою, рослину поливають один раз на місяць. При настанні сильних холодів від поливу зовсім відмовляються.

Вибравши для свого будинку невибагливі зелені рослини, вам не буде потрібно багато часу і зусиль для догляду за ними. А вихованці будуть тішити своїм виглядом, створювати додатковий затишок у будь-яку пору року.

Джерело: Ukr.Media

 

04 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів