В Ужгороді обговорили проєкт бюджету на 2020 рік

В Ужгороді обговорили проєкт бюджету на 2020 рік
Проєкт бюджету Ужгорода на 2020 рік сьогодні обговорили у міській раді за участі всіх розпорядників бюджетних коштів, журналістів та представників громадськості. Документ, після розгляду всіх зауважень та пропозицій, внесуть на розгляд виконкому та сесії Ужгородської міської ради вже наступного тижня.

 

За словами міського голови Богдана Андріїва, наступного року очікується збільшення надходжень до бюджету, разом із тим бюджет Ужгорода-2020 в абсолютних цифрах буде меншим за бюджет 2019 року. Пов’язано це з тим, що у 2020 році фінансування видатків на соціальний захист у частині пільг, субсидій, допомог здійснюватиметься з державного бюджету безпосередньо отримувачам. Також у першому кварталі 2020 року ще буде медична субвенція закладам другого та третього рівня, перший рівень медичної допомоги вже фінансується напряму з Національної служби здоров’я України, звідти ж із другого кварталу 2020-го фінансуватиметься другий-третій рівень меддопомоги.

Богдан Євстафійович наголосив, що потрібно працювати щодо отримання коштів від ОТГ за послуги – насамперед медичні та освітні, які надаватимуться у міських закладах мешканцям інших населених пунктів.

Загалом обсяг доходів бюджету Ужгорода на 2020 рік прогнозується в сумі 1 мільярд 306,5 мільйонів гривень. Бюджет розвитку, повідомив Богдан Євстафійович, передбачено у розмірі близько 170 мільйонів гривень, ці кошти можна буде використовувати на поточні та капітальні ремонти.

Основним джерелом надходжень загального фонду бюджету міста в 2020 році залишатиметься податок на доходи фізичних осіб – 67,1%, плановий обсяг якого становитиме 705 млн грн. Обсяг місцевих податків загального фонду бюджету (податок на нерухоме майно, транспортний податок, плата за землю, туристичний збір, єдиний податок) у 2020 році планується в сумі 257,7 млн грн., що на 10 % більше очікуваних надходжень 2019 року.

Найбільшу питому вагу серед прогнозних надходжень місцевих податків займає єдиний податок (63,6 %). Обсяг надходжень єдиного податку в 2020 році прогнозується в сумі 163,8 млн грн., що на 19,1 млн грн. більше очікуваних надходжень за 2019 рік.

За прогнозними розрахунками плата за землю становитиме 66,8 млн грн, обсяг податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2020 рік прогнозується в сумі 25,9 млн грн.

Прогнозний обсяг надходжень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, із ввезених на митну територію України та вироблених в Україні підакцизних товарів (пального), планується в обсязі 63 млн грн.

Обсяг видатків загального фонду міського бюджету на 2019 рік передбачено у сумі 1 097,5 млрд. грн., із них: за рахунок міського бюджету – 874 млн грн., за рахунок субвенції з державного бюджету – 223,5 млн грн.

Обсяг видатків спеціального фонду передбачено в сумі 200,9 млн грн., з них: кошти, що передаються із загального фонду до спеціального фонду бюджету розвитку – 176,6 млн грн., за рахунок надходжень екологічного податку – 0,2 млн грн., за рахунок надходжень до цільових фондів – 0,1 млн грн., за рахунок власних надходжень бюджетних установ – 32,1 млн грн.

Директор департаменту фінансів та бюджетної політики Ужгородської міської ради Леся Гах додала, що у проєкті держбюджету на наступний рік передбачено тільки дві державні субвенції – медична та освітня. Освітня субвенція очікується більша, вона спрямована на виплату заробітної плати педагогам. Разом з тим, ця субвенція не забезпечує у повному обсязі підвищення зарплати педагогічним працівникам, передбачене постановою Кабміну №822, тому таке підвищення призупинено. Медична субвенція на 1 квартал передбачена у розмірі 22 млн 157 тис. грн, освітня на цілий рік – 196 млн 505 тис. грн. Відповідно до змін, внесених парламентом до Бюджетного кодексу, видатки на соціальний захист більше не фінансуватимуться транзитом через міські бюджети, а напряму із держбюджету. Із бюджету Ужгорода фінансуватимуться тільки міські програми соціального спрямування: адресна допомога, пільгові перевезення, допомога громадським організаціям тощо.

Усі розпорядники коштів міського бюджету коротко представили основні тенденції у своїх напрямах – на що спрямовуватимуть кошти в охороні здоров’я, галузях освіти, культури, спорту, міському господарстві тощо.

Джерело: пресслужба Ужгородської міської ради

 

04 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів