Єгері на Тячівщині спростовують інформацію, що овець загризли вовки

Єгері на Тячівщині спростовують інформацію, що овець загризли вовки
В Усть-Чорній овець загризли не вовки. Саме так стверджують працівники єгерської служби ДП «Мокрянське ЛМГ». Так декілька днів тому Усть-чорнянський господар на галявині неподалік селища знайшов три туші загризених овець. Відразу підозра впала на вовків.

 

Однак ніхто з місцевих поблизу селища Сіромах не бачив, тож, аби з’ясувати, хто згубив тварин, за справу взялись працівники ДП «Мокрянське ЛМГ» - головний мисливствознавець Володимир Куцин та єгері, які й ведуть нагляд за тамтешньою фауною.

Як розповів Володимир Куцин, напередодні події власник отари випустив тварин пастись на галявині поблизу оселі, однак ввечері не загнав овець до хліва, а залишив просто неба. Тому тварини стали легкою здобиччю хижаків. Однак стверджувати, що овець загризли саме вовки мисливствознавець не може.

З його слів, ймовірніше, що це зробили собаки. Для того, щоб знати точно, впродовж трьох днів головний мисливствознавець разом з представниками єгерської служби обстежили лісову зону поблизу селища у радіусі понад 6 км, однак доказів того, що до населеного пункту спустились хижаки, не знайшли.

Володимир Михайлович зазначає: якби на овець напали вовки, ймовірніше, туші тварин не залишились би цілими – вони з’їли б значну частину здобичі.

Окрім того, Володимир Куцин попереджає та просить селян бути обачними, адже з лісу до гірських населених пунктів нерідко у осінньо-зимовий період спускаються хижаки. Відтак необхідно бути обачними та стежити за тим, аби домашні тварини були на ніч зачинені у хлівах.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів