На факультеті суспільних наук УжНУ влаштували «Битву інтелектуалів»

На факультеті суспільних наук УжНУ влаштували «Битву інтелектуалів»
Змагалися «Ментальні інженери» (кафедра психології), «Імпровізатори» (кафедра соціології і соціальної роботи), «Амазонки» (кафедра загальної педагогіки та педагогіки вищої школи) та «Нанодепутати» (кафедра політології і державного управління)

 

Восени й на початку зими всі навчально-наукові підрозділи Ужгородського університету влаштовують традиційні конкурси до Дня першокурсника, де обирають своїх міс (а подекуди й містерів). Факультет суспільних наук, дещо ламаючи стереотипи святкування, спершу організував наукову конференцію, а відтак дав змогу першачкам позмагатися в «Битві інтелектуалів».

У розумовому протиборстві зійшлися чотири команди по шість учасників із різних кафедр факультету. Кожна обрала собі назву, тож змагалися «Ментальні інженери» (кафедра психології), «Імпровізатори» (кафедра соціології і соціальної роботи), «Амазонки» (кафедра загальної педагогіки та педагогіки вищої школи) та «Нанодепутати» (кафедра політології і державного управління).

Юрій Остапець

Юрій Остапець

Першим тепло привітав першокурсників декан факультету Юрій Остапець: «Думаю, всі вже познайомилися з колективами ваших кафедр, викладачами, котрі читають у вас лекційні курси та ведуть практичні заняття. Переконаний, ви вже звикли одне до одного. Тому хочу побажати, аби ці дні, які проводите на нашому факультеті, стали для вас незабутніми, щоб потім ви про них довго згадували.

Юрій Попович

Юрій Попович

Можливо, навіть онукам та дітям розказували, як вам було добре на факультеті суспільних наук Ужгородського національного університету ?. Я вам дякую, що обрали нас!  Думаю, ви здобудете міцні знання, а ваші дипломи допоможуть зробити успішну кар’єру».

Згодом до привітань долучився також голова профкому студентів ФСН Володимир Попович, який жартома наголосив першокурсникам, що справжніми студентами вони стануть лише після першої сесії, яка, до слова, вже не за горами. Також побажав успіхів учасникам інтелектуального батлу, зауваживши: головне – бути уважним, думати і просто веселитися!

Фактично команди зіграли сім турів. Проводив інтелектуальний батл професор УжНУ Федір Шандор.

У п’ятихвилинках між раундами відбувалися мініконцерти першокурсників вишу: молодь співала пісні, зокрема дві авторські – під назвою «Я студент», були й танці. 

Федір Шандор

Федір Шандор

Боротьба між командами точилася доволі запекла, адже останні питання у раунді «Аукціон» дещо переламали хід батлу, оскільки учасники втрачали бали, зароблені у попередніх раундах, якщо ставили надто високі ставки й відповідали неправильно.

Володимир Гиря нагороджує студентів

Володимир Гиря нагороджує студентів

Перед підбиттям підсумків вітальне слово також мав заступник декана факультету суспільних наук Володимир Гиря.

Відтак було оголошено результати. Отож четверте місце здобули «Амазонки», котрі представляли кафедру загальної педагогіки та педагогіки вищої школи. «Бронзу» вручили «Ментальним інженерам» із кафедри психології. Срібний кубок завоювали «Нанодепутати» (кафедра політології і державного управління), а от золотий забрали «Імпровізатори», що представляли кафедру соціології та соціальної роботи.

Гра видалася справді напруженою й цікавою, адже до останнього не було зрозуміло, хто ж стане переможцем. Гадаємо, учасники й повеселилися на славу!

Кароліна Бучковська, Медіацентр УжНУ

 

 

08 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів