Ужгородці обговорили у Львові розвиток електронного урядування, реалізацію smart city

Ужгородці обговорили у Львові розвиток електронного урядування, реалізацію smart city
Розвиток електронного урядування, smart city (розумні міста) в Україні – обговорювали на щорічному, уже 5-му Forum 451°E, який 6 грудня відбувся у Львові.

 

Виступи спікерів, дискусії фокусувалися на центральній темі – Future in Data – використання великих масивів даних для регулювання соціальних проблем міста, прийняття обґрунтованих та інформованих рішень. У роботі форму взяли участь і представники Ужгородської міської ради.

Привітав учасників Львівський міський голова Андрій Садовий.

Який ефективний, безпечний транспорт потрібен людям, аби їм було зручно і вигідно відмовитися від власного авто, які управлінські рішення щодо інфраструктури для цього повинні прийняти управлінці на основі масиву даних компанії Uber розповів голова з розвитку у країнах Центральної та Східної Європи Георгій Соколянський.

Можливості аналізу туристичних потоків і потенціалу міст, демографічних показників, пасажиропотоків, трафіку в передмістях, оперативного пошуку зниклих дітей, розробки портрета клієнта для бізнесу за даними мобільного оператора представили Андрій Сабалдир та Петро Шевчук із компанії Київстар. Маргарита Юзефович, керівник проекту з розвитку IoT платформи у  Vodafone Україна розповіла, як датчики, сенсори, прилади, можуть взаємодіяти між собою без участі людини для організації роботи комунальних служб.  

Де у місті домашні та робочі зони, коли і куди переміщуються жителі, яка інтенсивність життя міста в часі і чому виникла стратегія коротких відстаней, чому потрібна оптимізація транспорту, соціальної інфраструктури – представляла керівниця управління ІТ Львівської міської ради Олена Гунько.

«Не можна покращити те, що не можна виміряти», – такий підхід застосовують аналітики проекту ЛУН, про це розповіли, зокрема, Аня Денисенко та Олександр Рак. Як приклади досліджень вони навели: біля яких станцій метро побільшає людей у 2025 році; будинки якого типу (сталінка, панелька, хрущовка, малосімейка, новобудова) втрачають більше тепла і через які конструктивні елементи; яким є рівень шуму, поширення звуку і від якого транспорту та чимало інших.

 Що дає місту використання відкритих даних – економію бюджетних коштів, активну комунікацію з громадянами, ефективний контроль, зростання якості надання послуг. Про це розповіла керівниця напрямку відкритих даних проекту USAID/UKaid TAPAS Project/ Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах Катерина Оніліогву.

Яку роль відкриті дані відіграють у стратегіях розвитку доповідачі представили на прикладах Інтегрованої концепції розвитку міста та Плану сталої міської мобільності Львова.

Завершився Forum 451°E нестандартно – дискусією у театрі «Воскресіння» за участю, серед інших, психотерапевта Олега Березюка та аналітикині проекту VoxChek Анастасії Іванцової про те, як саме дані впливають на наше життя, як визначити у цьому потоці інформації факти та виділити їх від емоцій та постправди та як ми приймаємо рішення, керуючись тою чи іншою інформацією.

Джерело: пресслужба Ужгородської міської ради

 

09 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів