В УжНУ проходить тренінг щодо посилення конкурентоспроможності громади, району і міста

В УжНУ проходить тренінг щодо посилення конкурентоспроможності громади, району і міста
З 9 по 11 грудня на базі Ужгородського національного університету відбуваються тренінгові навчання «Регіональний розвиток: ефективні інструменти посилення конкурентоспроможності громади, району, міста». Низка заходів організовані Інститутом державного управління та регіонального розвитку УжНУ, на замовлення та за підтримки Департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації. У тренінгу взяли участь представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, об’єднаних територіальних громад, представники наукового та експертного середовища.

 

Як зазначають організатори, метою проведення тренінгових навчань є поглиблення і розширення знань щодо ефективного використання коштів бюджетів усіх рівнів та інших джерел фінансування проектів громад; формування та удосконалення навичок роботи з розробки та впровадження проектів регіонального та місцевого  розвитку.

«Перехід об’єднаних територіальний  громад і адміністративних територіальних одиниць до методів проектного менеджменту та підготовка пакетів проектних ініціатив є актуальною нині проблемою. Ціль сьогоднішнього навчання – технологічно озброїти персонал об’єднаних територіальний  громад по підготовці різного роду проектів. Це стосується і проектів державного фонду регіонального розвитку, і місцевих проектів регіонального розвитку (які фінансуються  з обласних, районних, міських, сільських бюджетів), і проектів міжнародної фінансової технічної допомоги. І все це структуризується у великий блок питань, до вирішення котрих фахівці повинні бути технологічно готовими. На жаль, поки що цей рівень технологічної підготовленості  нашого персоналу не є достатнім. А без цього майбутнє регіонального розвитку є неможливим. Саме з метою покращення цієї ситуації ми сьогодні зібралися. На заходи запрошені представники всіх регіональних інституцій: Офісу місцевого самоврядування, Центру інвестицій і розвитку, агентств регіонального розвитку, яких стає дедалі більше та багато інших» - наголошує директор НДІ "Інститут державного управління та  регіонального розвитку", професор Володимир Приходько.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Фото Віталій Завадяк

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів