Беріть на замітку: як доглядати за взуттям в сезон дощів і снігу?

Беріть на замітку: як доглядати за взуттям в сезон дощів і снігу?
Як можна чудово підтримувати в ідеальному стані взуття в період дощів і снігу?

 

Розводи від реагентів видалить розчин оцту

В наші дні оцет частіше буває корисний на полиці засобів для догляду за взуттям, ніж на кухні.

Основною проблемою, пов'язаною з ушкодженням осіннього і зимового взуття, є той факт, що на пострадянському просторі, як правило, асфальт посипається реагентами, що містять велику кількість солі та інших хімікатів. Якщо вчасно не очищати взуття від цих реагентів, воно може стати непридатним, бо отримає невивідні розводи зі світлими обрисами. Для того, щоб цього не сталося, треба щонайменше раз у 2-3 дні очищати взуття розчином оцту. Ідеальний розчин — 3 ложки оцту на півлітри теплої кип'яченої води.

Важливо! Якщо додати забагато оцту в розчин, шкіра може отримати опік у вигляді світлої плями. Потрібно дотримуватися пропорцій.

Замшу чудово відчистить суха скоринка житнього хліба

В радянські часи не було новомодних жорстких щіточок для чищення замшевого взуття від забруднень. Зате у кожної людини в будинку міг би знайтися шматок житнього хліба. Отже, щоб чудово очистити пори й щербинки замші від бруду і пилу доріг, по яких ми ходимо, потрібно гарненько висушити шматочок житнього хліба (висушувати його потрібно кілька днів), а потім гарненько очистити замшу ним. Навіть якщо на взутті виявляться крихти, досить лише пройтися у взутті 100 метрів, щоб від них не залишилося і сліду. Як правило, крихт не залишається вже після виходу з двору.

Замшеве взуття прекрасно відчистить пара від чайника

Пара від чайника — універсальний засіб для чищення замші донині. Не варто думати, що пара здатна завдати міфічної шкоди шкірі або порушити її цілісність. Просто піднесіть забруднені ділянки взуття до струменя пари на відстані приблизно 20 см, а потім прочешіть ворс силіконовою або будь-якою іншою щіточкою для замші.

Крем для взуття з гладкої шкіри без шкоди замінить машинна або рослинна олія

Крем для взуття був страшенно дефіцитним товаром у часи СРСР. Для шкіряного взуття підходить будь-яка олія — машинна або рослинна — створює на шкірі захисний шар, який потім легко змити разом з брудом, а на шкірі при цьому не залишається дірочок.

Найдешевша пропитка для взуття стане гарантією довголіття виробу

Принцип використання такий: раз в тиждень розпорошувати просочення на взуття з відстані 30 сантиметрів. Цього буде достатньо, щоб ваша улюблена пара взуття зберігала чудовий зовнішній вигляд весь холодний сезон.

Джерело: Ukr.Media

 

11 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів