Беріть на замітку: чим чистити дублянку, шубу, пуховик?

Беріть на замітку: чим чистити дублянку, шубу, пуховик?
Наступні поради допоможуть повернути улюбленим речам привабливий вигляд.

 

Чим виводити плями з одягу

Очистити дублянку, забризкану брудом, набагато простіше, якщо дочекатися, поки бруд повністю висохне. Потріть поверхню спочатку сухою щіткою, потім змочіть її в мильному розчині й ще раз обробіть те місце, де була пляма, до повного видалення забруднення.

2 Вивести жирну пляму з дублянки можна, посипавши її крохмалем (не сіллю!).

3. Щоб повернути засмальцьованим рукавам, кишеням і коміру дублянки колишній вигляд, змішуємо в рівних пропорціях зубний порошок із нашатирний спирт і тремо кашкою проблемні місця. Залишки засобу видаляємо вологою ганчіркою.

4. Хутро шуби можна оновити за допомогою гарячих пшеничних або житніх висівок (зручно нагрівати на сковороді). Посипте ними шубу і потріть хутро руками, залишки вичистіть щіткою.

5. Оновити хутро можна за допомогою піни шампуню для кішок. У невеликій кількості води розчинити трохи шампуню, збити піну і втерти її м'якою щіткою в ворс шуби. Залишити на кілька хвилин, потім видалити губкою. Пам'ятайте, що довгий ворс потрібно чистити за шерстю, а короткий — проти.

6. Повернути хутру блиск допоможе слабкий розчин оцтової або лимонної кислоти.

7. Незначні плями на пуховику легко видаляються за допомогою ганчірки, змоченої в будь-якому мильному засобі.

8. Жирні плями з пуховика можна видалити за допомогою бензину. Спочатку тканину слід відпарити, потім, змочивши ганчірку бензином, протерти плями, а потім посипати їх содою або крейдою. Через кілька хвилин просто струсіть порошок.

9. Універсальна суміш для боротьби з будь-якими плямами на пуховику: в рівних кількостях (по 1/4 ч. л.) змішайте нашатирний спирт і миючий засіб для посуду, додайте 1 ч. л. води. Збиваємо цю суміш до утворення густої піни й наносимо її на пляму за допомогою губки. Через кілька хвилин змийте.

10. Очистити манжети й горловину пуховика допоможе склоочисник в спреї. Побризкайте забруднені місця, а потім протріть їх сухою ганчірочкою з мікрофібри або новою губкою для посуду.

Щоб теплий верхній одяг прослужив довго, регулярно оглядайте його щодо забруднень, проводьте чистку перед тим, як відправляти на літнє зберігання. Всі плями необхідно видаляти якомога швидше, адже тільки в такому випадку вдасться обійтися своїми силами.

Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів